Het Cultuurfonds Groningen steunt 22 cultuur- en natuurprojecten voor ruim € 70.000,-

Foto: HogelandNieuws

GRONINGEN – In het derde kwartaal van 2020 heeft het Cultuurfonds Groningen € 70.240 toegekend aan 22 projecten in de provincie Groningen. Hieronder bevinden zich 3 projecten in de gemeente Het Hogeland, die samen € 14.500,- ontvangen.

Zo krijgt Stichting DWDW voor de theaterproductie Het Dorp De Wereld Kantens € 5.000,-. Eenzelfde bedrag gaat naar Stichting Borg Verhildersum in Leens voor de tentoonstelling ‘Henk Melgers, de Chagall van Nederland’. En Stichting Uitgaven Noord-Groningen in Warffum is € 4.500,- toebedeeld voor de tentoonstelling ‘Vele gezichten’ van Aizo Betten.

Opvallend is dat er minder aanvragen zijn dan voor de corona-crisis, terwijl de sector het zwaar heeft. Cultuur- en natuurorganisaties worden opgeroepen om vooral aanvragen in te blijven dienen. Ook dit jaar is het gebruikelijke budget te besteden. Juist nu is het zo belangrijk dat dit geld van onze schenkers en van de loterijen in de sector terecht komt, om te zorgen dat makers en initiatiefnemers zo snel mogelijk weer normaal aan de slag gaan zodra de beperkingen door de coronacrisis afnemen.

Volgende vergadering

In de vergadering van 7 december 2020 behandelt het bestuur van het Cultuurfonds Groningen nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 6 weken vóór die datum online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Bekijk de inzenddata hier.

Over het  Cultuurfonds

Het Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Cultuurfonds Groningen is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Cookieinstellingen