Hoofdtrainer Remy van der Wal stopt per direct bij SV Bedum

Remy van der Wal
Remy van der Wal
Foto: HogelandNieuws

BEDUM – Het bestuur van SV Bedum en hoofdtrainer Remy van der Wal hebben in gezamenlijk overleg besloten dat het verstandig is om het hoofdtrainerschap neer te leggen. Persoonlijke omstandigheden van Van der Wal liggen daaraan ten grondslag.

Remy van der Wal was bezig aan zijn vierde seizoen bij de eerste selectie. In zijn eerste jaar is hij gepromoveerd naar de eerste klasse. Het jaar daarop bleek het team niet bij machte om zich in de eerste klasse te handhaven. Het vorige en voor Van der Wal derde seizoen is zoals bekend vanwege de gezondheidscrises noodgedwongen afgebroken. Dit seizoen is de trainer gestart met een deels vernieuwde spelersgroep en na een voorbereiding met meerdere oefenwedstrijden slaagde het team erin om een ronde verder te komen in de beker. De competitiestart gaat mede vanwege de vele blessures enigszins moeizaam, het team is wat dat betreft nog niet helemaal op oorlogssterkte. De komende weken zal Bas Groeneveld (assistent-trainer) voor de groep staan. Die periode zal worden gebruikt voor het werven van een interim-trainer voor de rest van het seizoen, althans als de gezondheidscrises dat toelaat.

Remy van der Wal zal binnen de vereniging wel actief blijven als technisch jeugdcoördinator. Deze functie vervult hij al sinds 2013, dus al ruim voor zijn aantreden als hoofdtrainer bij SV Bedum in 2017.

 

Cookieinstellingen