VV Eenrum last een noodgedwongen voetbalpauze in

Foto: HogelandNieuws

EENRUM – Het bestuur van voetbalverenging Eenrum heeft tot haar grote spijt een moeilijke beslissing moeten nemen. In verband met corona in het dorp voelt het bestuur zich genoodzaakt om tot en met zondag 18 oktober even niet te voetballen, dit geldt zowel voor trainingen als voor de geplande competitiewedstrijden. In het weekend van 18 oktober zal er opnieuw gekeken worden hoe de situatie dan is.

Voorzitter Herald Jansen: “De afgelopen week nam het aantal besmettingen landelijk weer enorm toe, helaas dit keer ook in Eenrum zelf. In een kleine gemeenschap als Eenrum zit het coronavirus dan ook direct in en om de voetbalvereniging die een belangrijke plaats in het dorp inneemt. Het is een besluit geweest die ons uiteraard zeer doet als voetbalvereniging. Natuurlijk willen we gewoon lekker ballen zoals iedere voetbalvereniging alleen moet het wel op een verantwoorde manier kunnen.”

Het bestuur kwam donderdagavond in een kleinere (corona) setting voor een extra overleg bijeen, waar verschillende scenario’s werden besproken.

“Zo dachten we eraan om de jeugd wel ‘gewoon’ te laten voetballen, echter er moeten maar liefst 8 van onze jeugdteams uit voetballen en er zijn diverse ouders die nu even liever niet met veel kinderen in de auto op pad gaan. Daarnaast zijn er uiteraard ook trainers, leiders en coaches die actief voetballen bij de senioren en zo komt alles heel dichtbij elkaar. Daarbij is het volgende week herfstvakantie en zou er sowieso niet getraind worden en is er volgend weekend maar één wedstrijd gepland voor de jeugd. Dit weekend niet voetballen betekent een pauze van 10 dagen en dat is in deze situatie helaas even het beste. Zeker in de wetenschap die wij als bestuur nu hebben met het aantal besmettingen in Eenrum, zonder in details te treden”, aldus preses Jansen.

 

 

 

Cookieinstellingen