85-jarige Henk Bolman wint 4de Ripperda Biljart Toernooi.

Het 4e Ripperda Biljart Toernooi werd gehouden van 6 – 23 mei.

Na de voorronden en halve finales hebben 8 van de 56 biljarters zich geplaatst voor de finale op 23 mei. Dit jaar werd gespeeld volgens het afvalsysteem en Siep Mellema uit Winschoten en Henk Bolman uit Veendam waren de finalisten. De eerste beurten moesten beiden er nog even inkomen; na 7 beurten stond Siep op winst, maar na 11 beurten had Henk zijn 36 caramboles gemaakt (in de 4 laatste beurten maakte hij 26 caramboles) en was dus winnaar.

De Ripperda bokaal werd uitgereikt door de heer Henk Sok, als voorzitter van de ondernemersvereniging van gemeente Winsum. Tijdens zijn toespraak kon je merken dat hij zich echt had voorbereid en informatie ingewonnen, want hij wist dat de vereniging in september 70 jaar bestaat en vertelde tevens een paar anekdotes over het biljarten.

Henk Bolman heeft de wisselbeker overgenomen van Frans Kuin, die zich ook nu weer had geplaatst bij de laatste 8, maar na winst op Roel Pestman ging ook hij ten onder tegen de latere winnaar.

In het dankwoord van Henk Bolman roemde hij de organisatie en de vrijwilligers, die een perfect toernooi hadden neergezet en dat hij bij leven en welzijn volgend jaar weer van de partij is om de titel te verdedigen.

De eindstand luidt als volgt:
1. Henk Bolman (Veendam)
2. Siep Mellema (Winschoten)
3. Frans Kuin (Winsum)
4. Gert Lenting (Winsum)
5. Willy Brandsema (Niezijl)
6. Roel Pestman (Winsum)
7. Coen van der Molen (Winsum)
8. Rienk Zwerver (Bedum)

De hoogste serie werd gemaakt in de voorronden door Doede Rijploeg met 38 caramboles.
De kortste partij in de finale was de finale in 11 beurten.

Na de prijsuitreiking werd nog een verloting gehouden met allerlei leuke en praktische prijzen en onder de sponsoren werden 3 cadeaubonnen verloot.
Onze dank gaat uit naar de sponsoren, want zonder sponsoren is een dergelijk toernooi niet te organiseren.

Cookieinstellingen