Anti-tennis zorgt voor stunt op Winsum Open

Dag drie van het Hylmar Diemer Tennis Open, was o.a. de dag van jong tegen oud en een clash tussen tennissers en voetballers. De gebroeders Bakker hadden in de HE8 allebei een tegenstander die hun kleinkind zou kunnen zijn, terwijl voetballers lieten zien ook wel aardig te kunnen tennissen.

Om half 11 speelde de 51 jarige Geert Bakker tegen de als eerste geplaatste Wesley Knol. Bakker had geen schijn van kans in de eenzijdige partij, kreeg alle hoeken van de baan te zien en verloor dan ook kansloos met 6-0 en 6-1 van z’n 35 jaar jongere opponent.

Geert Bakker pakte 1 game

De zon was volop aanwezig, wat het voor de tennissers niet echt gemakkelijk maakte. Helemaal toen de wind geen liggen, bleek dat sommige spelers het toch wel lastig kregen. Het weer zorgde er dan ook voor dat er tussen de wedstrijden door volop gesproeid moest worden.

Sproeien was noodzaak

Om half 2 stond de strijd tussen de tennissers (Martin Drent en Niels Veen) en de voetballers (Marcel Pannekoek en Rick Schaaphok) op het programma in de HD7. Het werd een rare, maar prachtige wedstrijd. De eerste set namen de voetballers een snelle 3-0 voorsprong, maar moesten ze toch toezien hoe Drent en Veen, als eerste geplaatst, de set met 6-4 naar zich toe trokken. In de tweede set ging het koppel Drent/Veen door en kwam op 3-0. De wedstrijd leek snel naar het einde te gaan, maar niets was minder waar. Pannekoek en Schaaphok (spelers van voetbalvereniging Viboa 1) staken de hoofden even bijeen en veranderden hun speelwijze rigoureus. De tactiek werd “anti-tennis”, wat achteraf een goede keuze zou blijken te zijn. Met hoge ballen werd de tegenstander achterin gehouden en tot fouten gedwongen. Waar nodig, werden de punten aan het net gemaakt. De achterstand werd omgebogen in een 6-3 winst, wat een derde set betekende. Dit werd een exacte kopie van de set ervoor. Drent en Veen op 3-0 en wederom 6 games op rij voor het duo Pannekoek-Schaaphok. “De beste tennissers winnen niet altijd”, was de reactie van Schaaphok. achteraf. Drent gaf achteraf toe dat ze geen antwoord hadden op de tactiekwijziging van de winnaars.

Pannekoek (l) en Schaaphok in actie

Tegen half 5 mocht Joop Bakker (60) de baan op. De “local hero” is een verhaal apart; veel lawaai, vloeken en tieren tegen zichzelf als het even niet loopt, maar ook complimentjes geven bij mooi gescoorde punten van de tegenstander…………. en zichzelf. Bakker brengt met zijn manier van spelen (lees verbale aanwezigheid) de lach op het gezicht van de tegenstander en het publiek. Zo ook vanmiddag weer. Dan nog even de wedstrijd; de 1e set ging vrij gemakkelijk naar Bakker. Het werd een vlotte 6-4 tegen de 15-jarige Daan van Aller. De 2e set ging, met wat breaks over en weer, gelijk op tot 6-6. Dit betekende tiebreak, waarin de Winsumer met 7-3 te sterk bleek.