Kwartfinale onzeker voor local hero Joop

Foto: WinsumNieuws

Het is nog onzeker of Joop Bakker morgen z’n kwartfinale op het Hylmar Diemer Tennis Open kan spelen. De bijna 60-jarige Bakker ging rond 12.00 uur met de fiets onderuit op De Boog in Winsum. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is, zo laat z’n coach weten.

“Vanochtend bij aankomst op de tennsibaan gaf Joop al aan heel erg moe te zijn. De zware wedstrijd van gisteren, die hij overigens wel op karakter heeft gewonnen,  was daar mede de oorzaak van. Gelukkig ging het vanmorgen iets makkelijker, maar voor een 60-jarige en met dit warm weer valt het niet mee. Ook gaf hij aan dat ie snel iets moest eten. Na een tosti in de kantine van de tennisclub te hebben gegeten is ie toen naar huis gegaan, net als ik. We hebben afgesproken elkaar morgenvroeg bij de TC Winsum te treffen voor z’n kwartfinale tegen Michiel van Bolhuis. Ik heb hem daarna niet meer gesproken. Ik ga er vanuit dat ie z’n rust heeft gepakt, zoals een topsporter dat betaamt te doen. Joop is wat dat betreft oud en wijs genoeg”, aldus Bakker‘s coach.

Tegen 18.30 kwam bij WinsumNieuws het volgende filmpje binnen.

De zeer aangeslagen coach gaf vanavond aan, na Joop te hebben bezocht, dat ie alleen maar kon zeggen dat morgenochtend, na medisch onderzoek en de bijbehorende functietesten, beslist wordt of z’n pupil zal spelen.

Cookieinstellingen