Hylmar Diemer Tennis Open: Woensdag BBQ-dag

Na vandaag zitten we op de helft van het Hylmar Diemer Tennis open. De meeste poulewedstrijden zijn gespeeld, zodat nu het echte werk kan beginnen. Verliezen is naar huis, winst betekent door.

Vanochtend werd om 09.00 uur op baan 1 de wedstrijd tussen Marjan en Paulien van der Velde en Elly Mulder/Claudio Bosma gespeeld in de DD7. Het werd een eenvoudige en snelle overwinning voor de gezusters. Ze hadden net iets meer dan een uur nodig om tot winst te komen, 6-3 en 6-2.

Elly Mulder en Claudia Bosma in  de DD7
Elly Mulder en Claudia Bosma
De zusjes Oosting in de DD8
De zusjes Van der Velde

Om half 11 was het op een aantal banen interessant. Op baan 1 kwamen Thijs Oosting en Luit Fledderus in de HD7 uit tegen het als tweede geplaatste koppel Edwin Duursema en Jos van Zessen. De eerste set leek naar Oosting/Fledderus te gaan, maar ze moesten toezien hoe Duursema en Van Zessen er nog een tiebreak uit wisten te slepen en deze in winst omzetten. Hierna  was de puf eruit bij Oosting en Fledderus en ging ook de tweede set verloren, 6-1.

Oosting/Fledderus vs Duursema/Van Zessen

Karin en Wilga Warringa, dochters van de jarige Jans, speelden in de DD7 tegen Simone Binnema en Titia Iwema. Nadat de eerste set met 6-3 was verloren, pakten de als eerste geplaatste  zusjes Warringa de tweede set met 6-1. In de beslissende derde set lieten hun opponenten zich niet weer verrassen en wonnen overduidelijk met  6-0.

De zusjes Warringa samen in de DD6
Karin (l) en Wilga Warringa

Op baan 9 had Joop Bakker in de HE8 geen kind aan de 13 jaar oudere John Elema. De 60-jarige Winsumer was binnen 1,5 uur klaar met z’n tegenstander, 6-2 en 6-2. Hiermee is de als 5e geplaatste Bakker poulewinnaar en komt hij morgenochtend om 12.00 uur uit tegen Michiel van Bolhuis, eveneens uit Winsum. Van Bolhuis won vanmiddag met 6-0 en 6-2 van Frans Somers en werd winnaar in zijn poule.

Joop Bakker en John Elema

Ook om half 11 speelde Jasper Visser, zoon van oud-Winsumer  Ben Visser. In de HE4 moest hij het opnemen tegen Reno Emerencia. Het werd een zeer spannende pot tennis. Emerencia won de eerste set met 6-3, maar zag Visser zich in de tweede set terug vechten; Visser won die tweede set met 7-5. De derde set was eveneens ongemeen spannend en het was uiteindelijk de jonge Jasper Visser die na ruim twee uur de derde set (7-5) naar zich toetrok en daarmee de wedstrijd won.