VV Winsum B1 wint ruim van Helpman

Nadat de eerste helft erop zat, durfde niemand langs de lijn z´n geld op één van beide ploegen te zetten. Het spel was van beide kanten niet best en de kansen waren op een hand, eigenlijk maar een vinger te tellen. Maar de bal is rond en zo anders verliep dan ook de tweede helft. VV Winsum stapte na 80 minuten voetbal met een ruime overwinning van het veld. Man Of The Match was Emanuel Lahdo, die drie keer het net vond.

Over de eerste helft zijn we snel klaar. Enige noemenswaardige moment was te noteren op slag van rust. Uit een corner van Tim Hoff kopte Robin Faber op de lat, waarna hij de terugspringende bal alsnog lijkt binnen te knallen. Donovan Sedoc redt echter op de doellijn, zodat er met 0-0 wordt gerust.
De tweede helft gaat gelijk op tot de 10de minuut. Tim Hoff mag op zo´n 35 meter van het doel aan de linkerkant van het veld een vrijebal nemen. Zijn trap wordt voorbij de tweede paal door Emauel Lahdo prachtig binnen gekopt in de verre hoek, 1-0.

b29

Nog geen minuut later staat het ook 2-0, wanneer Nick Lukassen over rechts snelt en zijn niet al te beste voorzet door Berend Rondhuis achter z´n eigen doelman binnengegleden ziet worden.

De tot dan toe zeer goed spelende centrale verdediger van Helpman, die ook al bij de 1-0 het kopduel van Lahdo verloor, was helemaal van slag. Hij raakte geen bal meer goed en ook het neerzetten van de verdediging was over. Hierdoor kon VV Winsum zich uitleven. Na een half uur spelen mocht Tim Hoff vanaf rechts een corner nemen. Ook nu torende Faber boven alles en iedereen uit, alleen verdween z´n kopbal net over het doel.

b34

Vijf minuten later was het dan wel weer raak. Een prachtige counter over drie schijven betekende de 3-0. Robin Faber pakt rond de eigen `zestien` de bal op en speelt Silvan Groen in, die zich ontdoet van z´n tegenstander en met een prachtige diepte bal David Albert Villalta op avontuur stuurt. Met de mogelijkheid om zelf te scoren behoudt hij het overzicht en laat Emanuel Lahdo z´n tweede treffer maken.

Het was eenrichtingsverkeer en Helpman werd onder zware druk gezet. Toen Emanuel Lahdo in het strafschopgebied onderuit werd getrokken, mocht hij zelf vanaf de stip aanleggen voor z´n derde treffer van de ochtend. Z´n twijfelende inzet werd door Helpman-goalie Thom Barkhuis gestopt, maar Lahdo mocht door te vroeg inlopen van Helpman-verdedigers voor de herkansing. Dit keer was zijn strafschop aanzienlijk overtuigender en liet hij de Groninger doelman kansloos, 4-0.

De mooiste aanval van de wedstrijd (over 6/7 schijven) kwam in de laatste minuut, alleen ´vergat´ Silvan Groen dit, vrij voor de doelman, tot doelpunt te promoveren.

Na afloop was trainer Nico de Vries een tevreden man. Hij noemde speciaal Emanuel Lahdo, die al vier wedstrijden ´droog´ stond. “Ik heb voor de wedstrijd nog tegen hem gezegd dat ie drie keer zou gaan scoren”, aldus De Vries.

Nico de Vries: "Tevreden."
Nico de Vries: “Tevreden.”