Bedum verslaat Futsal Winsum in zeer boeiende wedstrijd: 6-5

De zaalvoetballers van Bedum hebben vrijdag de tweede zege van het seizoen behaald. Tegen Futsal Winsum ging dat moeizamer dan vooraf werd gedacht. Beide teams kregen in de boeiende en in de tweede helft verhitte wedstrijd kansen om te winnen, waarbij de ervaring van de thuisploeg de doorslag gaf: 6-5.

Sv Bedum nam vanaf het begin het initiatief. Sander Roorda schoot zoals gebruikelijk uit alle standen, maar doelman Reinder de Haan was telkens alert. De 0-1 ontstond na slordig balverlies van Soeratmin Venema. Omar Elargoubi ging er met de bal vandoor. Hij zag zijn voorzet in eigen doel gewerkt worden door Frank Roorda. Ulco Brinkhuizen kreeg hierna een grote kans op 0-2 maar hij strandde op doelman Homan.

Hierna was het toch vooral Bedum dat het heft in handen nam. Frank Roorda zorgde met een droge knal voor de gelijkmaker en na een prima versnelling en fraaie actie van Venema, zorgde Bart Slager, normaal gesproken in het tweede spelend voor 2-1.

De thuisploeg mocht het zichzelf verwijten dat het bij rust achter stond. Eerst tikte Soeratmin Venema een voorzet van Reinder Haaksema totaal onnodig in eigen doel. Er stond geen Winsumer in de buurt. De eerste vier treffer werd dus allemaal door Bedumers gemaakt. Hierna plaatsen Brinkhuizen en Haaksema een snelle counter die door laatstgenoemde keurig werd afgerond.

Direct na rust liet doelman Homan zich bijna voor de tweede keer verrassen door een kopbal van Reinder Haaksema. Even later redde de doelman nog knap na een doorbraak van Haaksema, maar toen stonden zijn teamgenoten te slapen. Winsum was wel alert en Henri Bierling stelde Brinkhuizen in staat voor 2-4 te zorgen.

De gasten hadden het vlak na rust aardig onder controle en leken via Omar Elargoubi hard op weg naar 2-5. Hij ging samen met Stefan Bultena op doelman Homan af, die een ultieme redding in huis had. In de tegenstoot zorgde Jeffrey Noordveld voor 3-4 en toen zag de wereld er opeen heel anders uit. Binnen een minuut was het weer gelijk toen Sander Roorda de bal prima klaar legde voor Noordveld die hard en hoog raak schoot.

Bedum voelde dat de winst binnen handbereik was. De gasten moesten met een man minder verder na een vermeende overtreding van Brinkhuizen op Bart Apotheker. Noordveld profiteerde opnieuw en maakte zijn hattrick compleet. Het was echter nog niet gedaan. Na een lichte overtreding van Sander Roorda op Brinkhuizen kon ook hij met geel naar een kant. Een goedmakertje van arbiter Kraak die amper een minuut later de schijnwerpers weer op zich gericht had na een dubieuze strafschop voor de Winsumers. Noordveld zou een schot van Ulco Brinkhuizen met de hand beroerd hadden. De jonge Björn Schutter belastte zich met dit karwei maar schoot te onnauwkeurig in. De redding van Homan was knap.

Omdat Noordveld geel had gekregen, moest Bedum met twee man minder verder. Schutter vergiste zich lelijk in de intenties van Bart Apotheker die iets onverwachts deed en goed druk zette. Schutter leek vervolgens correct de bal te spelen en bovendien kon Apotheker alleen op het doel van Reinder de Haan afgaan, maar Kraak vond het toch nodig om het spel stil te leggen en de jonge linkspoot van Futsal Winsum de gele kaart te geven. Apotheker ging intussen gewoon door, waarna hij werd gestuit en er een behoorlijk opstootje ontstond. De nummer tien van Bedum toonde zich de hele wedstrijd niet van zijn sportiefste kant, want in deze verder sportieve wedstrijd misplaatst was.

Futsal Winsum zag intussen de kansen op een punt of meer in rook op gaan. Sander Roorda leek het duel op aangeven van Venema te beslissen. Bedum liet de teugels in de slotminuten iets te veel vieren. Reinder Haaksema scoorde nog wel de 6-5, maar de verdiende zege voor de thuisploeg was binnen. Arbiter Kraak liet nog even een sterk staaltje zien door af te fluiten op het moment dat Bart Apotheker alleen op de keeper afging.

Bedum is het seizoen met twee zeges uitstekend gestart. Het spel van Futsal Winsum is veelbelovend, maar de wetten van de Toipklasse zijn hard. Het team van coach Marc Krüger kan vrijdag revanche nemen in de eigen Ripperdahal tegen degradant Drs. Vijfje. Het duel tegen de studenten uit Groningen begint om 20.00 uur.

Verslag:  Kornelis Prins