Klinkende uitzege voor Winkhem

Foto: Winkhem

De volleyballers van Winkhem hebben Ambiant/Setuppers in Scheemda met 0-4 van de mat geveegd; de thuistploeg wist ´slechts´ 56 punten te maken.

Vanaf het begin lieten de Winsumers merken dat ze gekomen waren om te winnen. Coach Miedema hoefde zich weinig zorgen te maken over wissels. Met 7 man , waaronder twee spelverdelers, lag de samenstelling van het team al vast.

Alleen in de eerste set (18-25) was er nog sprake van enige tegenstand. Vooral de servicedruk leverde Winkhem een makkelijke avond op. Diverse lange servicebeurten van o.a. Hans Kamphuis leverden veel directe punten op. De ballen die wel terugkwamen uit het vak van de ploeg uit Scheemda konden snel weer verwerkt worden tot vaak snoeiharde aanvallen van o.a. Martin Bijsma en Jaap Bouwman.

De tweede en derde set waren een walk over (11-25 en 13-25).

Alleen de vierde set gaf een hapering te zien Ambiant/Setuppers stond op een gegeven moment voor met 14 -9.  De zes mensen in het veld vatten de laatste set iets te lichtzinnig op. Miedema greep in d.m.v. de enig mogelijke wissel. Dit had een goede uitwerking want vervolgens wisten de mannen uit Scheemda niet meer te scoren en via een servicebeurt van 11 punten op rij mocht Hans de Vries de set uitserveren (14-25).

Zaterdag stuit Winkhem in de eigen Ripperdahal waarschijnlijk op meer tegenstand. Oryx uit Groningen komt dan op bezoek. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

Cookieinstellingen