Viboa verliest fors in Buitenpost: 4 – 0

Onder bijna voorjaarsachtige omstandigheden moest onze hoofdmacht vanmiddag aantreden op het kunstgrasveld van Buitenpost. Waar in de provincie Groningen bijna alle velden nog bedekt waren onder een laag sneeuw c.q. ijs kon in Buitenpost op zich prima worden gevoetbald, maar de afgelopen weken hebben de spelers eigenlijk niet kunnen trainen. In die zin was de beslissing van de KNVB voor geen algehele afgelasting enigszins verrassend.

Trainer René van der Weij van Buitenpost kon vandaag geen beroep doen op Joran Olijve (schorsing), terwijl Ron de Boer te maken had met de absentie van Hans Zwakenberg en een blessure van Marcel Pannekoek.

De eerste kans van de wedstrijd was voor onze hoofdmacht. Deshley Storm slalomde behendig langs 3 man en kwam diep in het zestienmetergebied. Schuin voor de keeper legde hij prima terug op de meegelopen Wouter Bloem. Met nog alleen een speler voor zich leek dit, vanaf een meter of 6 voor de goal, een simpel klusje voor de 0 – 1, maar Wouter wist de bal niet tegen de touwen te krijgen (wel tegen de verdediger).

Bij de tegenstoot  had de KNVB-assistent kennelijk een flink vuiltje in het oog, want hij zag een duidelijke buitenspel positie van Joop Pijnacker (ook volgens Buitenpost-supporters) over het hoofd. Toen daarna ook zowel Thomas Kauw als Germen Bouwman richting de bal gingen, was het een koud kunstje om de vrijstaande Dorjan Berisha aan te spelen en die wist de bal wel tegen de touwen te schieten: 1 – 0.

1

Dorjan Berisha kan de voorzet van Joop Pijnacker simpel in het doel schuiven: 1 – 0

Dit gebrek aan scherpte was een voorbode voor wat ging komen. Zo mocht de thuisploeg in de 1e helft 3x een corner nemen vanaf rechts; 3x kwam de bal achter de 2e paal en 3x mocht een Buitenpostspeler de bal min of mee vrijgelaten beroeren. Dat hier geen goals uit vielen, was meer te wijten aan Buitenpost dan aan onze verdedigende kwaliteiten. Na een kleine 10 minuten spelen mocht Jorrit Terpstra geheel vrijgelaten over links opkomen. Hij werd prima aangespeeld en schuin voor de goal probeerde hij doelman Germen Bouwman in de verre hoek te passeren, maar de bal ging juist voorlangs. Toch kregen ook wij nog wel kansen. Uit een vrije trap kreeg Flaviou Fatima een kopkans. De bal ging hard bij de 1e paal tegen de lat, maar het vervolg werd afgefloten wegens buitenspel.

2

Flaviou Fatima kopt de bal op de lat. Op de voorgrond ligt Rick Schaaphok op de grond. Die kreeg bij het inlopen op de komende bal even een “knietje”

Iets later opnieuw een vrije trap. Deze werd uitverdedigd en opgevangen door Rick Schaaphok. Die gaf een voorzet en de bal kwam tegen de arm van een verdediger, maar de referee van dienst oordeelde voor doorspelen, terwijl Viboa schreeuwde om hands. De bal werd hierna weggeroeid. Joop Pijnacker ging er achteraan en legde bal vanaf de achterlijn goed breed op Ruben Boekhout. Diens schot in goede positie eindigde recht in de handen van Germen Bouwman.

3

Halbe Mossel kopt de bal half weg. Rick Schaaphok is attent maar kan de bal niet bereiken

Na zo’n 20 minuten spelen kreeg Wouter Bloem een behoorlijke keek van Ruben Boekhout; de laatste mocht niet mopperen dat hij hiervoor geen prent ontving. Uit een afgeslagen vrije trap kreeg Niels van Dalen op de rand van het zestienmetergebied een behoorlijke schietkans. Hij raakt de bal wel vol, maar had de schoen te ver onder de bal: hoog over. Een mooie combinatie tussen Wouter en Arvin eindigde bij Wouter die in prima positie kwam. Hij schot kon nog net worden geblokkeerd door een verdediger.

4

Wouter Bloem probeert het ineens uit de lucht, maar ook dit lukt niet

Aan de andere kant kreeg Joop Pijnacker een enorme kans nadat Aaron Boekhout over links mocht op stomen. Voor een gapende doelmond mocht Pijnacker de lage voorzet bij de 2e paal afronden, maar het schot was te slap, waardoor Germen Bouwman de bal nog net voor de lijn kon redden. Vlak voor de pauze lanceerde Wouter Bloem Deshley met een prachtige pass. Deshley kwam alleen voor de keeper, maar het schot ging over. Een minuutje later verlengde Arvin Knol een ingooi prima op de diepgaande Niels van Dalen. Vrij voor de keeper van Buitenpost wist Niels deze niet te passeren.

5

Niels van Dalen probeert doelman Robert van der Laan te poorten, maar dat lukt niet

Zo brak de rust aan met een 1 – 0 achterstand. Deze had groter kunnen zijn, maar het had ook rustig 1 – 2 kunnen staan. Vooral verdedigend stond het niet goed. De voorwaartsen van Buitenpost werd teveel ruimte geboden en diepgaande mensen vanuit het middenveld of de verdediging werden maar sporadisch gevolgd. Dat was zo nu en dan vragen om problemen.

In de rust werden Arvin Knol en Peter Pettinga gewisseld voor Bauke Hoekstra en Heinze Andringa. Het spelbeeld wijzigde er niet heel erg door. Buitenpost voetbalde iets makkelijker en het won ook de meeste duels en bleef ook in de 2e helft het geval.

6

Bauke Hoekstra wordt een voet dwars gezet door Joop Pijnacker

Toch was ook in de 2e helft de eerste mogelijkheid voor ons. Wouter Bloem brak over rechts door, maar terwijl Rick Schaaphok en Bauke Hoekstra voor de goal stonden, kwam er een onnauwkeurige voorzet. Een paar minuten later een prima pass van Steffen Vader op Wouter Bloem. Die legde nu de bal prima breed op Bauke Hoekstra. Die schoot van binnen het zestienmetergebied ineens op goal: over, maar zo’n bal mag toch wel op goal.

7

Bauke Hoekstra neemt de voorzet van Wouter Bloem ineens: over….

Na een kwartier gespeeld te hebben wordt een luchtduel op links verloren waardoor de zojuist ingevallen Simon Schreiber vrij baan krijgt. De lage voorzet gaat achter de defensie langs en kan voorbij de 2e paal bij de achterlijn nog worden binnengehouden door Joop Pijnacker. Die mag vanaf de achterlijn de bal zomaar voorgeven. Het schot van Rob Dijkstra kan in eerste instantie nog van de lijn worden gehaald door een verdediger, maar in zijn 2e poging scoort Rob Dijkstra wel: 2 – 0.

8

Rob Dijkstra krijgt de bal op een presenteerblaadje aangereikt en schiet de 2 – 0 binnen

Bij het eerdere luchtduel kreeg Reijer Kooijinga kramp en kon eigenlijk niet meer door. Daar profiteerde Buitenpost optimaal van door snel Simon Schreiber aan te spelen. Die mocht geheel vrijgelaten de achterlijn opzoeken en de bal prima terug te leggen op Joop Pijnacker. Die had geen moeite om de bal in het doel te schuiven: 3 – 0.

9

De niet zichtbare Joop Pijnacker heeft de bal uit een voorzet van Simon Schreiber in het doel geschoten: 3 – 0

In een situatie dat Viboa even met 10 man speelde (Heinze Andringa had na een luchtduel een hoofdwondje) kreeg Buitenpost een aanval over links. De bal werd breed gelegd op Rob Dijkstra. Die drukte ineens af. De bal werd onderweg geraakt door een verdediger, waarna de bal hoog bij de 2e paal tegen de touwen eindigde: 4 – 0. Een wat gelukkige goal.

10

Het schot van Rob Dijkstra valt bij de 2e paal onder de lat in de goal; doelman Germen Bouwman is kansloos: 4 – 0

Viboa probeerde het hierna nog wel, maar vaak waren de keuzes verkeerd, waren de passes te onnauwkeurig en was er te weinig de scherpte om terug te komen in de wedstrijd.

11

Germen Bouwman tikt een van richting verandert schot over de lat tot corner

Zo eindigde de wedstrijd in een forse nederlaag. Een te forse nederlaag. Er waren een aantal behoorlijke kansen (hoewel natuurlijk ook Buitenpost meerdere kansen kreeg) en daarbij was de afronding onder de maat. In zijn totaliteit was het spel onder de maat. Deze week kunnen we weer goed trainen en laten we dat gebruiken om zaterdag beter voor de dag te komen in de thuiswedstrijd tegen BCV. Tot zaterdag!

athleteshop-voetbal-300x300

 

Buitenpost 1  –  Viboa 1        4–0 (1–0)

 

  1. 1–0, Dorjan Berisha

 

  1. 2–0, Rob Dijkstra

 

  1. 3–0, Joop Pijnacker

 

  1. 4–0, Rob Dijkstra

 

Scheidsrechter: Dhr Robert de Wit uit Leek

 

Geel: Danny Boersma (Buitenpost)  en Arvin Knol en Reijer Kooijinga (Viboa)

 

Opstelling VIBOA

 

Doel: Germen Bouwman

 

Achter: Thomas Kauw, Steffen Vader, Flaviou Fatima, Reijer Kooijinga (79. George Goguadze)

 

Midden:  Peter Pettinga (46. Heinze Andringa) , Niels van Dalen, Deshley Storm

 

Voor:  Wouter Bloem, Arvin Knol (46. Bauke Hoekstra), Rick Schaaphok

 

Verslag: Harry Schaaphok

Foto´s: Albert Haaima

Cookieinstellingen