‘Winsums’ succes op sfeervol Sportgala

De derde editie van het Noord-Groninger Sportgala bracht WinsumNieuws naar de Nicolaïkerk te Appingedam. Voor de kerk, tegen de geboden in, dikke auto’s, zo dicht mogelijk geparkeerd bij de rode loper, die stijlvol de weg naar binnen baant.

Bij binnenkomst lopen we tegen een foeilelijke glazen wand aan en verslikken ons haast in een potenbreker pur sang, een haast onzichtbaar afstapje. Keurig geklede, vriendelijke dames geven naast een glimlach ook informatiefolders  en wijzen waar we kunnen zitten.

Ongeveer 400 mensen zitten al te kijken naar het ruime podium met daarop een zwoegende man op een spinfiets.

IMG_0655

Terwijl de fietser zijn uiterste best doet, gaat in de kerkbank voor ons, een blad met bier en wijn rond. Vanuit de gewelven groet Sanctvs Nicolai de aanwezigen, het zit dus vast wel goed, al houdt hij zijn staf voor de zekerheid stevig vast. Je weet maar nooit!!

Inmiddels sprak presentator Theo Sikkema met spinfietser Ard Hofman uit Ten Post. Ard werkte zich zo in het zweet, om aandacht te vragen voor de actie ‘Grunn tegen MS’.

Niet de zweetdruppels of de gespierde kuiten van Hofman maakten de meeste indruk. Nee, juist de indrukwekkende woorden van Hofman hielden de rest van het gezelschap muisstil. Met overslaande stem vertelde Hofman over zijn neef, die aan MS lijdt en wat hij daarvoor op poten heeft gezet. Bekijk hiervoor de Facebookpagina Grunn tegen MS.

Goed dat het duo Van Geeft ”M van Ameland de weg naar Appingedam had weten te vinden en met vrolijke muziek het programma vervolgde. Je zou kunnen blijven hangen in de woorden van Hofman, die lang bleven nagalmen in de hemel van de kerk.

Op het sportgala worden de sportvrouw, sportman, sportploeg en sporttalent van het jaar gekozen. Mensen konden zelf sporters voordragen en in de eindfase stemmen op de genomineerde sporters.

athleteshop-sidebar-150x300

Verkiezing sportvrouw

De genomineerden voor dit jaar waren: Fleur Medema (Appingedam), Anne Kamminga (Uithuizen) en Salima Rozema (Appingedam).

Fleur Medema had de meeste stemmen binnengehaald en mocht de prijs in ontvangst nemen van wethouder Bé Schollema.

IMG_0675

Verkiezing sportman

De genomineerden voor dit jaar waren: Chris Huizinga (Garnwerd), Lennart Blaauw (Appingedam) en Donny Westerdiep (Appingedam).

Geheel terecht gingen de meeste stemmen naar de enige wereldkampioen die was genomineerd: Chris Huizinga uit ons eigen Garnwerd. Zie filmpje van het WK.

Chris had zich zaterdag helemaal overhoop gereden tijdens het NK-langebaanschaatsen in Alkmaar en moest verstek laten gaan op het gala. De prijs van Chris, uitgereikt door wethouder Jaap Hoekzema uit Winsum, werd in ontvangst genomen door één van zijn grootste fans, zijn vader!

IMG_0685

Chris nam haast tegelijk een belangrijkere prijs in ontvangst, een ticket voor het WK-junioren schaatsen, dat in maart in China wordt gehouden.

In de pauze troffen we de hotemetoten van sportminnend Groningen in de speciale VIP-ruimte. Heerlijke hapjes, voldoende drankjes, even netwerken en een kort gesprek over wielrennen met Theo Sikkema, die echt prima presenteerde en interviewde. Een heerlijke intermezzo !!

Bestuursleden van het Noord-Groninger Sportgala Nanko Kiel en Kees Mulder liepen met gepaste trots (en terecht!) langs de tafeltjes, namen complimenten in ontvangst en waren al aan het lobbyen voor het volgend jaar.

IMG_0663
Nanko Kiel en Kees Mulder (r)

Na de pauze was er een interessante verkiezing voor ons: die van Talent van het Jaar. Onder de genomineerden Juan Scheper, het grote turntalent uit Sauwerd.

In de pauze troffen we hem met zijn familie. Juan vond het spannend, misschien wel spannender dan een wedstrijd. In een wedstrijd kan Juan zelf laten zien hoe goed hij is en bij deze verkiezing was hij afhankelijk van stemmen.

IMG_0705

Hoe goed Juan is, kun je zien op onderstaand filmpje dat WinsumNieuws van zijn moeder kreeg.

Naast Juan waren genomineerd: Kirsten Wessels (Loppersum) en Robin Heyes (Delfzijl).

Na tromgeroffel kwam Kirsten Wessels als winnaar uit de bus, net voor Juan.

IMG_0720
Kirstens vader en oma namen de prijs in ontvangst.

Voor de verkiezing van sportploeg van het jaar werden genomineerd: De Eemsrakkers (Holwierde), DIO Bedum (Bedum), TA Jan Ekema (Appingedam).

Winnaar werd: De Eemsrakkers (Holwierde)

Sportgala
Foto: Facebook Eemsmondsport

Na het officiële gedeelte was er nog een after-party, maar voor het zingen, verlieten uw verslaggevers de kerk.

Groei

Het Noord-Groninger Sportgala is behoorlijk gegroeid, het leeft onder de sporters en de fans. De organisatie is prima geregeld en wanneer er iedere keer locaties kunnen worden gevonden als de prachtige Nicolaïkerk wordt de uitstraling alleen nog maar groter.

Winsum zou, wat betreft WinsumNieuws, de volgende gastheer mogen zijn. Goed voor de sport en goed voor de gemeente.

 

Cookieinstellingen