Obs Tiggeldobbe kampioen in ‘Zaalvoetbalmekka v/h Noorden’

Foto: Rivka Veenker

Woensdag 23 maart is het traditionele zaalvoetbaltoernooi voor basisscholen uit de provincie Groningen en deels de provincie Friesland afgesloten. In Sportcentrum Leek, het zaalvoetbalmekka van het Noorden, bleek de Tiggeldobbe de sterkste en ging de beker mee naar Winsum.

Na 3 voorrondes in de weken hiervoor bleven er 16 jongensteams over, waaronder de jongens uit groep 8 van de Tiggeldobbe in Winsum.

In de poulefase werden er 2 wedstrijden gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Hiermee eindigde de Tiggeldobbe als eerste in de poule.

aaa tiggeldobbe wedstrijd2

De volgende stap was de finalepoule. Hier moesten ze spelen tegen de Groningse Schoolvereniging en de St. Michaelschool uit Groningen.

De eerste wedstrijd tegen de Groningse Schoolvereniging werd een spannende pot. Toch wist de Tiggeldobbe het net te vinden en won met 1-0. Daarna konden de ‘Tiggeljongens’ even bijkomen en zagen ze de Groningse Schoolvereniging winnen van de St. Michaelschool. Hierdoor was een gelijkspel tegen de Sint Michaelschool voldoende om het kampioenschap binnen te halen. En het werd een gelijkspel, waarna het feest kon beginnen.

aaa tiggeldobbe beker omhoog
De beker gaat de lucht in

Vandaag maakten de ‘helden’ een ereronde met de beker door de school en namen ze het applaus en de felicitaties in ontvangst.

Cookieinstellingen