vv Winsum D1 overtuigend kampioen

Foto: Jan Willem Sterkenburg

Vorige week behaalde vv Winsum D1 een zwaarbevochten punt in en tegen Wildervank. Een punt, dat pas in de slotfase werd binnen gehaald tegen een ploeg, dat net boven de degradatiestreep staat. Waarschijnlijk waren de spelers toen al met hun hoofd bij 16 april. Vandaag kwam namelijk Helpman, 2de op 5 punten, op bezoek  op sportpark Schilligeham.

Er mocht absoluut niet verloren worden, want dan zouden de laatste twee wedstrijden nog voor veel druk  kunnen gaan zorgen. Een gelijkspel kon, dan bleven er nog 5 punten over. Bij winst zou vv Winsum D1 acht punten voorsprong pakken, wat met nog twee wedstrijden te gaan het kampioenschap zou betekenen.

En dat besefte het team van trainer Flaviou Nzita Fatima zich ook. Het team had er zaterdag zin in. Aangemoedigd door de supporters lieten de Winsumers in ‘eigen huis’ zien dat alleen zij recht hadden op het kampioenschap in de Hoofdklasse.

Na twee keer een half uur stond er 4-1 op het scorebord, wat het kampioenschap en promotie naar de derde divisie (H) betekende.

kampioen1
Foto: Jan Willem Sterkenburg

WinsumNieuws feliciteert Flaviou, z’n ‘mannen’ en Esther en leiders Erwin Reinders en Christiaan Baas, met het behaalde kampioenschap.

Meer foto’s van Jan Willem Sterkenburg klik hier.

Cookieinstellingen