5de laatste kampioen van cvv VIBOA

De hoop om in het laatste jaar van het bestaan van Viboa nog een kampioenschap binnen te halen lag gisterenmiddag bij het 5de elftal. Het elftal met een groot aantal voormalig 1ste elftalspelers trad aan tegen Stedum 2. Viboa moest winnen om Middelstum 3 van zich af te houden.

Met de kerktoren van de Bartholomeuskerk als langste toeschouwer begonnen de blauw-gelen sterk aan de wedstrijd. Met vloeiende aanvallen werd de verdediging van Stedum een aantal keren zoek gespeeld, maar corners waren de beste resultaten. Echte doelkansen leverden de corners niet op.

De Stedumers bakten er niet veel van, de bal werd vaak zo snel mogelijk naar voren of over de zijlijn gepeerd.

In de elfde minuut kwam Viboa op voorsprong. De nog zeer verdienstelijk spelende Olivier van der Klei speelde zich handig vrij op het middenveld en verschalkte met een prima afstandsschot de Stedumer goalie.

De ban leek gebroken, Stedum kon het spel van Viboa niet langer ontregelen of bijbenen.

Toch duurde het tot de 31ste minuut tot de tweede Winsumse treffer viel.

Goed en verzorgd veldspel bracht de bal bij de rechtsbuitenplaats. De voorzet die daar vandaan gegeven werd kon door Hans van de Molen worden binnen gekopt.

Een mooi doelpunt en gezien de geringe weerstand van Stedum leek het kampioenschap binnen. Onder applaus van de in grote getale meegereisde supporters zochten de spelers na drie kwartier de kleedkamer op.

Tweede helft

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, een aanvallend Viboa dat kans na kans creëerde, maar niet tot scoren kwam.

Het was goed te zien dat de geest soms nog donders goed weet hoe het voetbalspelletje gespeeld moet worden, maar dat het lichaam dat niet allemaal meer kan uitvoeren.

De weinig op de proef gestelde doelman Hugo Pauw beging in de 73ste minuut een domme overtreding. In zijn poging de voorwaartsen te bereiken liep hij met de bal in de hand buiten de zestien. Hands oordeelde de goed leidende scheidsrechter, om vervolgens de bal op 17 meter van het doel klaar te leggen voor een vrije trap.

De vrije trap werd fantastisch binnengeschoten door een Stedumer.

Geschrokken

De Winsumers waren duidelijk geschrokken van deze fraaie tegentreffer en gaven Stedum kans om terug in de wedstrijd te komen. De wedstrijd kwam steeds meer in evenwicht en een aantal toeschouwers stonden billenknijpend langs de lijn.

Strafschop

In de 84ste minuut kwam toch de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Nadat één der voorwaartsen in het strafschopgebied onreglementair onderuitgehaald was gehaald mocht Olivier van de Klei aanleggen voor een strafschop. De beste speler op het veld wilde het te mooi doen en schoot de lederen knikker over.

Gert-Jan “Dons” van der Meulen

In de tweede helft werd er een aantal spelers gewisseld. Bij één van de wisselingen kwam Gert-Jan van der Meulen in het veld. Bij zijn eerste balcontact kwam de topspeler van weleer in scoringspositie en wist het net te vinden, 1 – 3. Een enorme ontlading was het gevolg.

Een paar minuten later volgde het eindsignaal en kon het 5de hun kampioenschap vieren met de supporters.

Het laatste kampioenschap van cvv Viboa was een feit, de uitdagingen gaan over op vv Winsum.