SIOS niet opgewassen tegen De Sweach

Hoe onwerkelijk is het leven toch af en toe, 15 oktober j.l. scoorde Daniël Postema in Sauwerd vanaf de stip voor zijn ploeg Waskemeer tegen SIOS. Afgelopen zaterdag, nog geen maand later, hielden in Sauwerd twee ploegen samen met alle aanwezigen een indrukwekkende minuut stilte voor dezelfde Daniël, die door een bizar auto-ongeval om het leven is gekomen.

Na deze opening floot scheidsrechter Baar voor aanvang van de wedstrijd SIOS – De Sweach.

De Sauwerders begonnen voortvarend, een afstandsschot van Reinder Haaksema, een harde schuiver van Jochem Huinder die zich prachtig vrij speelde op rechts, een wegens buitenspel geannuleerde treffer van Allert de Haan, het leek een goede middag te worden voor SIOS.

dscn2252

Het beslissende moment van de wedstrijd was vreemd genoeg al in de 16de minuut. De gastheren hadden het eerste kwartier absoluut het beste van het spel, maar de eerste de beste keer dat De Sweach in de buurt van het doel van Reinder de Haan kwam ging het mis. De overigens goed leidende scheidsrechter zag opzet in een terugspeelbal op doelman De Haan en floot voor de overtreding toen deze de bal opraapte. Vanaf een meter of zeven schoot Jochem Reitsma de toegekende vrije trap keihard in het net.

ard_9775

Dezelfde Reitsma was een ware plaag voor rechtsback Hylke Zijlstra. De behendige, snelle en balvaste aanvaller draaide de back helemaal dol en de 0 – 2 was ook hoofdzakelijk op zijn conto te schrijven. Een prachtige voorzet van de linksbuiten kon door Eelke Jan Duizendstra bij de eerste paal eenvoudig worden ingeschoten.

Een minuut later leek Huinder de achterstand al te verkleinen, maar ook zijn tweede harde schuiver kon door doelman Hielkema worden gestopt.  SIOS kon toch verder geen vuist maken, het middenveld leed veel onnodig balverlies, Reinder Haaksema had zijn dag niet en De Sweach begon steeds beter te spelen.

In de 31ste minuut liepen de Friezen uit naar 0 – 3. Door een werkelijk prachtige pass van Paul Buma kon Jochem Reitsma vrij doorlopen naar het doel van SIOS en de bal achter doelman De Haan schieten. Verder dan een afstandsschot van Sander Bultena kwamen de Sauwerders niet meer voor de pauze.

Tweede helft

De blauw/witten hadden zichzelf nog eens moed ingepraat tijdens de thee. Binnen een minuut lag de bal in het Friese doel, maar scheidsrechter Baar honoreerde het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter en keurde het doelpunt af. In de 57ste minuut leek het doelpunt toch te vallen, Allert de Haan verscheen vrij voor doelman Hielkema, maar de doorgaans trefzekere middenvelder treuzelde te lang en kon door een verdediger toch nog van de bal gelopen worden.

SIOS stroopte de mouwen nog maar eens op, een mooie voorzet van links werd door de Friese doelman nog net onderschept.

In de 70ste minuut was het wel raak, de hard werkende Jochem Huinder heroverde de bal van de Friezen en bracht de knikker in het doelgebied waar Allert de Haan het ronde ding kon binnen lopen.

Een paar minuten later, een prima aanval van SIOS werd middels een overtreding net buiten de 16 gestopt. De toegekende vrije trap werd door Reinder Haaksema overgeschoten.

ard_9964

In de 82ste minuut ging de wedstrijd definitief op slot. De Sweach maakte goed  gebruik van de ruimte en Robert Boek tekende voor de 1 – 4. Dat diezelfde Boek even later met een simpele kopbal de eindstand op 1 – 5 bracht was enkel belangrijk voor de statistieken.