Futsal Winsum verliest met 4-3 van Cambuur

Futsal Winsum heeft woensdagavond met 4-3 verloren van Cambuur. De ploeg van Marc Krüger kreeg kansen op meer maar dit keer viel het kwartje de verkeerde kant op.

Futsal Winsum moet het de rest van het seizoen stellen zonder Henri Bierling die naar het buitenland is vertrokken. Ook Remy Nieborg en Michiel van Bolhuis waren niet meegereisd naar de doordeweekse wedstrijd in Leeuwarden en daarom stond er toch een beetje een ander minder ervaren team.

Dat nam niet weg dat de gasten goed openden. Peter Knol strandde nog op de doelman maar in de rebound was Stijn Wiymenga trefzeker. Hierna werden er foutjes gemaakt waar het sterke en ervaren Cambuur wel raad mee wist. Ramon Buikema, die een verleden heeft als selectiespeler maar intussen uitkomend in een vriendenteam, werd bij een actie van de bal gezet en zo viel de gelijkmaker. Na een zwakke breedtepass van Reinder Haaksema stonden de Friezen opeens voor. Opnieuw Stijn Wymenga was met een goede actie verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Ook de derde tegentreffer viel knullig. Pal voor rust kreeg Reinder de Haan een houdbaar lijkend schot niet onder controle en was het in de rebound raak.

Cambuur koos er veelal voor om Futsal Winsum het spel te laten maken. In het tweede bedrijf bleef de 3-2 tussenstand lang op het scorebord staan. Vijf minuten voor tijd leek Ulco Brinkhuizen met een schot onder de doelman door een punt veilig te stellen. Dit mocht echter niet zo zijn, want de thuisploeg profiteerde wederom van slordig balverlies. Marc Krüger probeerde het in de slotfase nog met een meevoetballende keeper. Dit leverde wel kansen maar geen treffers meer op.

De Winsumers blijven op de tweede plaats staan in de Topklasse met drie verliespunten meer dan koploper Urk.  Voor de winterstop volgen nog thuiswedstrijden tegen De Griffioen (9 december) en WMC (16 december).