Clubs gemeente Winsum

De ‘WInsumer’ clubs kwamen het afgelopen weekend allemaal in actie. In de vijf wedstrijden werden 10 punten binnengehaald.

Hoe dat in z’n werk ging leest u hieronder.

vv WINSUM (za) – VV BUITENPOST

Buitenpost heeft zaterdag met 1-0 verloren bij Winsum. Met het verlies komt een einde aan een lange ongeslagen reeks. De vorige verliespartij was op 3 december toen in Steenwijk Olde Veste met 2-1 te sterk was.

Buitenpost had het in Winsum lastig tegen de compact spelende thuisploeg, met de grote, sterke spits Rick Schaaphok en de snelle aanvaller Wouter Bloem. Toch kreeg Buitenpost in de eerste helft een uitgelezen kans om op 0-1 te komen. Joran Olijve werd in het strafschopgebied gevloerd en nam zelf de penalty. De trefzekere specialist mikte echter recht op de keeper die de bal kon stoppen. Na deze tegenvaller bleef Buitenpost de beter voetballende ploeg en creëerde de ploeg enkele kansjes. Een fout achterin bij de Blauwkes werd na ruim een half uur fataal. Wouter Bloem profiteerde uitstekend en zette de thuisploeg op voorsprong.

In de tweede helft kon Winsum hun geliefde spel spelen. Het team maakte het speelveld klein en loerde op de counter. Toch kwam Buitenpost goed uit de kleedkamer met direct een 100% kans voor Martijn van Roeden en een goede mogelijkheid voor Rudmer Loonstra die gepakt werd door de keeper. Al na tien minuten in de tweede helft bracht trainer René van der Weij aanvaller Rik Weening voor verdediger Chiel de Jong. Buitenpost ging alles op alles spelen, maar bracht voorin te weinig. Winsum speelde verdedigend goed en had de linies dicht op elkaar te staan waar de Blauwkes moeilijk doorheen kwamen. Zo bleef de 1-0 op het scorebord staan.

Verslag Buitenpost

SIOS – GRC GRONINGEN

SIOS won na drie nederlagen op rij weer eens een wedstrijd. Op eigen veld werd GRC Groningen, dat voorlaatste staat, met 1-0 verslagen. Jochem Huinder was halverwege de tweede helft trefzeker op sportpark De Twee in Sauwerd en aangezien er niet meer werd gescoord, konden 3 zeer belangrijke punten worden toegevoegd aan het totaal. Door de winst steeg het team van trainer Erwin Molog drie plaatsen en nestelt het zich in de bovenste helft van de grote middenmoot in 4C.

ROOD ZWART BAFLO – VELOCITAS 1897

Zaterdagmiddag was het Velocitas dat op bezoek kwam bij Rood Zwart. De groen-witten zijn geen onbekenden voor Rood Zwart en zijn zeker de laatste jaren sterker geworden. Jarenlang wist Rood Zwart makkelijk te winnen van Velocitas maar deze middag ging het niet gemakkelijk. Onder leiding van scheidsrechter Wagenaar uit Drachten werd om 14.30 u. afgetrapt. Rood Zwart moest het zonder de geschorste Geuze doen wat zeker een handicap was. Wat aftastend begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Hier en daar werden wat plaagstootjes uitgedeeld maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Al moet gezegd worden dat Rood Zwart zeker halverwege de eerste helft op voorsprong had moeten staan door kansen van Chris ten Boer en Dennis Tromp. Verdedigend stond het weer goed bij de Rood Zwarten en was het daarom ook moeilijk voor Velocitas om hier doorheen te komen. De brilstand bleef tot aan de thee.

In de tweede helft zette Rood Zwart wat meer druk op Velocitas en kwam men wat vaker voor de goalie van Velocitas. In de 55e minuut werd Melvin Folkerts in het strafschopgebied onderuit gehaald en kon scheidsrechter Wagenaar dan ook niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Het was Dennis Tromp die achter de bal ging staan en wist zijn 15e doelpunt van dit seizoen te maken (1 – 0). Gaandeweg de wedstrijd kreeg Rood Zwart meer kansen om de 2 – 0 te maken maar de toeschouwers moesten wachten tot de 67e minuut toe de reeds ingevallen en goed spelende Robin Meinema vanaf links richting doel ging en beheerst zijn ploeg op 2 – 0 bracht. Toch gaf Velocitas zich nog niet verslagen en deed er alles aan om de aansluittreffer te maken wat dan ook in de 78e minuut gebeurde na een voorzet was het Eelko Roan IJsselstein die de bal wist in te koppen. (2 – 1). Met nog 12 minuten te gaan moest Rood Zwart dit toch vast kunnen houden. In de 90e minuut wist Rood Zwart definitief de drie punten binnen te halen toen laatste man Patrick Rutgers maar weer eens mee naar voren ging en uit een vrije schop de bal wist in te koppen (3- 1).

Geen spannende wedstrijd maar wel weer drie punten en zo doet Rood Zwart nog steeds mee voor de 2e periode en staat men op de 1e plaats in de 3e periode. Op 15 april zal er wat betreft de 2e periode meer duidelijkheid zijn wanneer Klootstertille dan tegen GCVV voor de 2e periode tegen elkaar moeten. Een gelijkspel zou voor Rood Zwart gunstig zijn. We wachten maar rustig af hoe het allemaal zal gaan verlopen.

Volgende week mag Rood Zwart afreizen naar Gerkesklooster om het tegen GSVV op te nemen.

Verslag Rood Zwart Baflo

EZINGE – OKVC

Ezinge doet het de laatste tijd niet verkeerd. Oké er waren, na de winst bij VVSV ’09 (1-2), verliespartijen in eigen huis tegen GSVV (0-3) en SC Kootstertille (2-3), maar dat zijn de nummers 2 en 4 van de ranglijst. De uitwedstrijd daarop was bij Zeester, waar geen vuiltje aan de lucht leek voor de Feerwerders; 3-1 voor, 20 minuten op de klok, Zeester met 10 man……… en toch ging het mis (5-3). Maar Ezinge herpakte zich vorige week verrassend door een punt over te houden aan de uitwedstrijd bij koploper Harkema Opeinde.

Zaterdag stond dan de derby tegen OKVC op het programma. Via aanvoerder Jasper Dijkstra kwam Ezinge op voorsprong en leken de drie punten in Feerwerd te blijven. Het was echter Edwin Slopsema die met een late treffer het feestje voor het team van trainer Antonie Argus verknalde.

VV NIEUW RODEN – vv WINSUM (zo)

Met de verloren uitwedstrijd vorige week tegen koploper Gorredijk ongetwijfeld nog in het achterhoofd, ging Nieuw Roden vanaf het beginsignaal van scheidsrechter McBean, zondagmiddag volop de strijd aan tegen het lager geklasseerde Winsum.

In de 5e minuut kreeg Dennis Matulessy al de kans om Nieuw Roden op voorsprong te zetten, echter de bal rolde tergend langzaam voorlangs het doel van Winsum.

Het duurde echter, ondanks de vele aanval golven van Nieuw Roden tot de 20e minuut, dat er vanuit een corner de bal in een kluwen van spelers voor de voeten van Nick Matulessy belande en deze de bal in het doel van Winsum wist te frommelen .1-0.

In de 40e minuut was het Jeroen Gooyert die zijn op links genomen corner als inswinger keurig verlengt zag worden door Jurriaan Kampen en onbereikbaar voor de doelman van Winsum was. Hiermee de ruststand op 2-0 bepaalde.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen, of Wilco Drent , haalde in de 50e minuut ineens uit waarbij de keeper van Winsum het nakijken had. 3-0. Twee minuten later gaf Jeroen Gooyert vanaf rechts een perfecte voorzet over de verdedigers van Winsum, bereikte de geheel vrijstaande Wilco Drent, hij hier wel raad mee wist en zijn hoek kon uitkiezen om hiermee de stand op 4-0 te brengen.

Voor trainer Patrick van Nimwegen was hiermee de missie volbracht en voor de grieperige Wilco, kwam Koen van Os in de ploeg en Ronald Bouwes werd vervangen door Martijn Drent.

Winsum probeerde via een aantal plaagstoten Nieuw Roden het nog lastig te maken, wat in de 67e minuut resultaat opleverde voor de Groningers, doordat in een duel tussen keeper Femko de Vries , buiten de zestien notabene, de keeper van Nieuw Roden zijn meerdere moest erkennen in aanvaller Erwin Venema van Winsum en deze de enige goal van Winsum scoorde in een leeg doel. 4-1.

Drie minuten later revancheerde keeper Femko de Vries zich weer prima door een afstandsschot van Winsum stijlvol uit zijn doel te ranselen.

In de 80e minuut gaf Nieuw Roden Winsum de genadeklap. Een voorzet van Dennis Matulessy op zijn broer Nick Matulessy waarbij laatste de bal ineens op de slof nam en hiermee de eindstand op 5-1 bevestigde.

Koen van Os zag zijn solo in de slotfase niet beloond doordat zijn eindschot net niet zuiver genoeg was, om de uitslag nog verder te doen uitslaan in het voordeel van Nieuw Roden.