Vol deelnemersveld autocross Winsum op Hemelsvaartdag

Foto: Joris Kamminga

Komende donderdag is het zover, dan start een nieuwe autocross seizoen van AutoSport Groningen. Na een jaar afwezigheid keert de organisatie met dit spektakel terug naar de harde kleibaan in Winsum, langs de N361 op het terrein van de familie Vermue.

Het autocross spektakel in Winsum houdt de politieke tongen goed los, maar de organisatie heeft inmiddels alles op de rails staan om de meer dan 160 deelnemers komende donderdag te ontvangen. Er waren in de aanloop hier naar toe enige zorgen over het welzijn van de weidevogels, en de kans op geluidsoverlast.In nauw samenspraak met de Gemeente Winsum heeft de organisatie alle zeilen bij gezet om dit alles tot het minimum te beperken. Samen met een externe partij zijn de broedgebieden van de aanwezige weidevogels in kaart gebracht, en is de indeling van het terrein aangepast om zoveel mogelijk de bebouwde kom van het dorp Winsum te ontzien tijdens dit evenement.

Zoals gezegd komen er meer dan 160 deelnemers naar de eerste wedstrijd van dit jaar, een uniek aantal en zelfs de inschrijvingen zijn inmiddels gesloten. Vanuit het gehele land, en zelfs vanuit Duitsland komen de deelnemers naar Winsum om te genieten van de strijd tussen mens en machine op de harde Groninger klei. Met name de standaard 1950cc klasse is rijkelijk gevuld en beloofd een waar schouwspel op de bijzondere baan te worden.

Daarnaast is ook de koningsklasse van de autocross ruim aanwezig, al vaak geroemd door de hoge snelheden zijn ook de mannen van de Vrije Standaard klasse vanuit het gehele land weer aanwezig. Deze volledige zelfbouwauto’s met vaak meer dan 300PK’s onder de motorkap leveren vaak een harde strijd op de baan omdat enig contact onderling toegestaan. Deelnemers in deze klasse rijden om het ASG clubkampioenschap en daarnaast voor het ASG Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard Series, een kampioenschap over 5 verschillende wedstrijden. Voorgaande edities werden gewonnen door Tom van den Heuvel uit Hobrede (Noord-Holland.

Naast deze klasses kan het publiek ook genieten van Standaard 1400cc, Standaard tot 1950cc en de junioren klasse. Kortom, mocht u op Hemelvaartsdag niets te doen hebben, neem een kijkje in Winsum, het parcours is te vinden aan de Winsumerstraat 5 te Winsum, de route word met bordjes aangegeven. De wedstrijden beginnen om 11.00uur en men kan gebruik maken van het gratis parkeer terrein naast het circuit. Meer info kan men vinden op de wedsite van de organisatie, www.autosportgroningen.nl

Reacties

article
73341
Komende donderdag is het zover, dan start een nieuwe autocross seizoen van AutoSport Groningen. Na
https://winsum.nieuws.nl/sport/20170522/deelnemersveld-autocross-winsum-op-hemelsvaartdag/
2017-05-22T11:37:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2017/05/22113718/crozz1.jpg
Agenda, Sport