Hylmar Diemer Open (2/8)

Ook de tweede dag van het Hylmar Diemer Open zit er al weer op. Ondanks het dreigende slechte weer kwam het organiserende TC Winsum goed weg en kon het schema van vandaag gewoon worden afgewerkt.

Op het sportpark tref ik Arie Molenhuis (CDW 1.0, de ene helft van CDW 2.0), die aandachtig de posters op de ramen van de kantine bekijkt. Thijs Oosting legt hem uit wat er de komende week allemaal rondom het toernooi is te doen. De BBQ lijkt Arie wel wat, maar het tiebreak-toernooi geniet z’n voorkeur als Thijs vertelt dat iedereen daar aan mee kan doen. De raadslid neemt het serieus in overweging, waarop Thijs de regels uitlegt. Of Molenhuis, nu al in trainingspak gehuld, daadwerkelijk ook vrijdag op de baan verschijnt ?

Raadslid Molenhuis kijkt toe

Ik koekeloer wat rond en zie op baan 2 ‘oudjes’ Henk de Groot en Arthur Vermij bezig in het Heren Dubbel 7. Ze nemen het op tegen Linomar Emerenciana en Huub Oldeman, spelen volgens Arthur niet hun beste tennis, maar het blijkt genoeg om de eerste set binnen te halen, 6-2.

Arthur serveert, Henk aan het net

Ver achter me hoor ik lawaai. Lawaai dat ik in de afgelopen jaren eerder heb gehoord. Het komt van baan 9. “Ach Joop, wat doe je nou?” en “Sla die bal nou toch gewoon terug Joop.” Voordat ik naar de laatste baan ga, trekt baan 6 mijn aandacht. Het is de partij in het Gemengd Dubbel 7 50+ tussen Pauline Gombert/Guus van Wifferen en Ineke Nieken/Charlo Goudzand. Overleg langs de lijn. Het is duidelijk wie de broek aan heeft. Guus moet gewoon luisteren naar wat juf Gombert, docente Klassieke Talen aan het Praedinus Gymnasium in Groningen, zegt. Zo niet dan moet ie in de hoek.

Juf heeft gelijk

Dan naar baan 9. Onderweg is Bart Smith op baan 7 bezig tegen Jeroen van Kessel, de als 4e geplaatste speler in het Heren Enkel 6. Van Kessel heeft het lastig. De eerste set gaat via de tiebreak verrassend naar Smith.

Even verderop heeft Joop Bakker (2) de eerste set zojuist gewonnen (6-2). Tegenstander is Martin Sluis, eigenaar van De Print, die het Bakker toch wel lastig maakt, maar het op de belangrijke momenten net niet heeft. Bakker daarentegen wel en pakt na 1,5 uur spelen ook de tweede set met 6-2. Het betekende z’n tweede zege en winst in poule B van het Heren Enkel 8. Dit tot grote tevredenheid van z’n supporters naast de baan.

Bakker door na winst

Ik kom weer langs baan 7 waar Bart Smith ook de tweede set heeft gewonnen en Jeroen van Kessel laat weten dat hij het niet goed heeft gedaan. Smith wint met 7-6, 6-4.

Smith……moe, maar voldaan

Op baan 5 heeft de tactiek van juf Gombert goed gewerkt. Na de tweede set te hebben verloren, wordt dan toch de winst gepakt, 6-1, 5-7, 6-4.

Terug op baan 2. Vermeij en De Groot slaan de laatste punten bij elkaar en pakken na de eerdere 6-2  ook de winst in de tweede set, 6-4.

Op baan 1 is een probleem in de wedstrijd tussen de in het Dames Enkel 7 als eerst geplaatste Paulien van der Velde en Petra Bergstra. Volgens Van de Velde is de wedstrijd afgelopen, Bergstra vindt van niet. De wedstrijd wordt door de dames ’teruggedraaid’.

Wie heeft er gelijk?

Na lang overleg, wordt er doorgespeeld. Niet veel later trekt Van de Velde dan alsnog aan het langste eind en wint met 6-2, 6-4.

Voor uitslagen dag 2, maandag 24 juli,  klik hier.

Voor programma dag 3, dinsdag 25 juli, klik hier.

 

Cookieinstellingen