Nieuwe mountainbikeroute Lauwersoog geopend

Foto: Persbericht provincie Groningen

De nieuwe mountainbikeroute in Lauwersoog is afgelopen zaterdag in gebruik genomen. Gedeputeerde Henk Staghouwer verrichtte de opening en reed met veel élan op een stoere tweewieler rond.


De route is dertien kilometer lang en begint bij restaurant Het Booze Wijf, aan de Strandweg 1 in Lauwersoog.

Fietsers komen door twee bosgebieden en langs water. Het grootste deel van het parcours is onverhard. Houten palen met het internationale MTB-teken – een driehoek met daaronder twee rondjes – markeren het traject. Meer informatie is te vinden op de site MTB- Lauwersoog of Facebookpagina van MTB-Lauwersoog 
Voor de realisatie van baan werd op vrijdag 4 september de stichting MTB Lauwersmeer opgericht.
De stichting heeft als doel samen met de gemeente de Marne en ondernemers een MTB baan te realiseren en te promoten in dit recreatiegebied. Het onderhoud van de baan is een speerpunt van de stichting. Uiteindelijk hoopte de stichting op de zaterdag geopende MTB baan.

De gemeente heeft de aanleg van de baan gesubsidieerd en Staatsbosbeheer, als belangrijkste grondeigenaar maakte de aanleg mogelijk. Een belangrijke voorwaarde is de waarborging van het onderhoud van de baan. De stichting is in het leven geroepen om een groep vrijwilligers bijeen te krijgen voor dit onderhoud. Er hebben zich al een hoop enthousiastelingen aangemeld, maar natuurlijk zijn meer vrijwilligers zeer welkom. Wie graag een handje mee wil helpen kan zich aanmelden op de Facebookpagina.
De routebeschrijving is hier te downloaden.
Cookieinstellingen