Winkhem wint van Flash

In Rotterdam zingen ze het al jaren, geen woorden maar daden. Dit was zeker van toepassing op dit duel. Het werd een ware strijd die door Winkhem werd gewonnen, 3-1.

Dat spelen tegen de parkstedelingen niet saai zou worden konden we u vantevoren al op een briefje geven. Met de laatste ontmoeting van afgelopen seizoen in het achterhoofd moest alles op alles gezet worden om het verbale en mentale spelletje van Flash een passend antwoord te geven.

Dat lukte behoorlijk hoewel het Winkhem niet aan kwam waaien. In de eerste set startte Winkhem meteen gedreven. Er werd een gat van enkele punten geslagen en die werd tot het einde niet meer weggegeven. Flash speelde zich meteen in de kijker door een eerste gele kaart te incasseren. De set werd netjes binnen gehaald met 25-22 als eindstand. Winkhem had de juiste flow te pakken en drukte dit in de tweede set uit in degelijk spel. Een sterke serve serie van Richard Krebs, goede passes en slimme aanvallen hielpen Winkhem aan een duidelijke set overwinning. 25-19.

De praatsport beoefenende gasten waren er redelijk stil mee gekregen. Toch lukte het Flash om in de derde set een kleine voorsprong vast te houden. Winkhem maakte meer passende en serverende fouten waardoor Flash hoop hervond. Garry Berends speelde zeer gedreven aan het net, plaatste vele succesvolle blokkeringen maar zijn teamgenoten hadden het even niet helemaal scherp meer waardoor deze set nipt weg gegeven werd, 24-26.

De vierde set stond bol van rumoer en dit bleek dan ook een zware dobber voor Winkhem. De krachten waren toch behoorlijk op gebruikt en men moest op karakter het eigen spel vol houden.
Dit leek te mislukken totdat coach Miedema met enkele slimme wissels nieuw elan in de ploeg wist te krijgen. Winkhem won de set door eerst een ace te serveren en af te sluiten met koelbloedig en uitstekend verdedigend werk neer te zetten tegenover de matige aanval van Flash haar zijde.
Bij Winkhem is men zeer tevreden met de zwaar bevochten winst. Het zet zo weer enkele stappen opwaarts op de ranglijst.

Volgende week dinsdag komt het befaamde Lopster LSV op bezoek. Om 20:30 uur start deze wedstrijd in de zaal van het AOC aan de Onderdamsterweg.

Verslag + foto: Jaap Bouwman