Dames Winkhem D1 gaan ervoor

Met als duidelijk doel, het kampioenschap, ging Dames 1 van Winkhem vanavond weer los! Thuisspelend in de zaal van AOC Terra zat de sfeer er tijdens het inspelen al direct goed in. De banken werden snel gevuld met leuke enthousiaste supporters! Het werd een leuke wedstrijd tegen nummer 3 in de competitie, Donitas.

De eerste set begint direct met goed spel van spelverdeler Oosterhuis, die vanaf het begin de aanvallers goed bediende. De paas lag prima en er kon goed worden opgebouwd tot een aanval. Oosterhuis heeft het spel goed verdeeld en alle aanvallers komen aan bod. De dames spelen gestaag door en domineren al. Donitas is niet in de gelegenheid om druk uit te oefenen, hoewel verdedigend vrij sterk, is er aanvallend weinig druk. De eerste set eindigt in 25-12 winst voor Winkhem.

Vervolgens blijven de dames van Winkhem het spel in de tweede set domineren. Coach Bijsma geeft de speelsters duidelijke opdrachten; blijf alert en scoren. Sterke service van Oosterhuis en een ijzersterke aanvalskracht van Schutter en Van der Meulen zorgen ervoor dat Donitas weinig meer heeft in te brengen. Met een goede verdediging achterin van Staghouwer en Dijkema liggen daar geen scoringskansen voor de studentes. Halverwege de set is er helaas nog een blessure bij Donitas, met als gevolg enige verwarring over de mogelijke wissels. Na tussenkomst en uitleg van scheidsrechter Miedema, die overigens uitstekend floot, werd de wedstrijd voortgezet. Donitas blijft moeite houden met de service van Winsum en is geen moment in het spel gekomen. De tweede set eindigt dan ook in een ruime setwinst voor Winkhem. 25-9

In de derde set is er wederom weinig ruimte voor Donitas om hun spel te verbeteren; Winkhem is thuisspelend erg in hun element. Een goede servicedruk van Mennens, de paas, de setup en ten slotte de aanval werden een aantal malen mooi uitgevoerd. Winkhem heeft het team op orde en blijft strijden voor elke bal. Donitas heeft geen antwoord op de aanvalskracht van Schutter. Punt na punt wordt verzilverd. Ook Staghouwer heeft op het midden de regie en zet meerdere malen een goed blok en aanval op neer. Oosterhuis blijft technisch sterk en het spel mooi verdelen. De set eindigt in dan ook in 25-8 voor Winkhem.

De laatste set ging vervolgens snel en de studentes hadden weinig puf meer. Na inbreng van buitenaanval Van der Meulen en Schram op diagonaal ging Winkhem vol voor de winst en werd het voor de tegenpartij wachten tot het eindsignaal. Bulthuis heeft nog een paar mooie aanvallen op mid en laat de dames van Donitas hard werken. Dit, gecombineerd met wederom een goede servicedruk, zorgde vrij gemakkelijk voor setwinst voor de dames van Winkhem. Met als resultaat een einduitslag van 4-0! Met deze punten en dit teamwork is het kampioenschap zeker mogelijk!

De volgende wedstrijd is 2 december tegen VIOS in Slochteren, de nummer 2 in de poule. Winkhem Dames gaan ook hier weer vol voor de winst!