Futsal Winsum raakt uit kampioenskoers

PEIZE – Vijf dagen na de spectaculaire zege op naaste concurrent LTC heeft Futsal Winsum een domper te verwerken gekregen. Ondanks een 0-2 voorsprong bij rust verloor de ploeg van Marc Krüger met 5-3 van laagvlieger ONR, dat de punten goed kan gebruiken in strijd tegen degradatie. De Winsumers hebben de kansen om de titel nu niet meer in eigen hand.

Zonder echt te imponeren was Futsal Winsum voor rust heer en meester. Sander Roorda opende de score na fraai voorbereidend werk van Stijn Wymenga en Edu de Jonge Rosa. Het werd 0-2 na een solo op snelheid van David Albert Villalta. Door tussenkomst van de keeper was het net niet raak, maar Reinder Haaksema was in de rebound attent. De bezoekers gaven amper kansen weg en hadden de score verder uit moeten bouwen. Zo raakte Sander Roorda de paal en was de doelman van de thuisploeg opvallend vaak een sta in de weg.

Na rust ging het direct helemaal mis. Binnen een minuut lagen er twee treffers achter doelman Reinder de Haan en kon de lijsaanvoerder weer opnieuw beginnen. Reinder Haaksema kreeg na de gelijkmaker een grote kans, maar weer redde de goalie. Het werd nog erger toen de ploeg uit Roden halverwege de tweede helft op voorsprong kwam. Winsum moest in de slotfase risico gaan nemen en zette zelfs nog de meevoetballende keeper in. Er kwamen grote kansen voor Sander Roorda en David Albert Villalta, maar het wilde niet lukken. Na balverlies van De Jonge Rosa was het doel leeg en daarmee was het duel beslist. De thuisploeg liep nog uit naar 5-2 en het was David Albert Villalta die vlak voor het eindsignaal nog wat terug deed.

Futsal Winsum vergat de trekker in de eerste helft vaak genoeg over te halen en zag de stugge thuisploeg in het tweede bedrijf knap terugkomen. Voor de ploeg van Marc Krüger is het nu zaak om in de resterende vijf wedstrijden alles uit de kast te halen en te hopen op een misstap van concurrent LTC.

Verslag: Kornelis Prins