Winkhem Heren 1 doet goede zaken

WINSUM – Winkhem Heren 1 speelde alweer de één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen. VIOS/Kolham kwam op bezoek en voor de wedstrijd was al duidelijk dat er twee sterk aanvallende teams tegenover elkaar stonden. VIOS kon alleen met een duidelijke overwinning Winkhems derde plek in de poule direct bedreigen. Winkhem beet goed van zich af en won met 3-1.

In tegenstelling tot drie dagen eerder was de selectie van Winkhem voor het eerst sinds weken weer compleet. De ziektes en blessures waren zo goed als uit het team verdwenen. Dit deed het moreel van de ploeg goed. Ook bij VIOS was er een voltallige selectie met bijbehorend publiek afgereisd.

In een sfeervolle wedstrijd startte Winkhem toch ietwat stroef en begon VIOS met goed volleybal. Winkhem maakte in de eerste set teveel aanvallende fouten en ook de serve was te makkelijk, daarmee zakte de beleving wat weg. VIOS liep lang voorop in punten maar Winkhem herpakte zich en wist deze set nipt met 25-22 binnen te halen.

In het vervolg van de wedstrijd liet eerst VIOS het passend en aanvallend liggen. Een set later was het Winkhem dat na een riante voorsprong de set weggaf. Uiteindelijk was het Winkhem dat het initiatief naar zich toetrok en de wedstrijd winnend af kon sluiten. De overige setstanden waren 25-14, 24-26 en 25-17. Hoewel beide ploegen offensief sterk zijn, werd de best passende ploeg beloond.

Winkhem staat er, met nog twee wedstrijden te gaan, goed voor om in de top drie te eindigen. Wat dit aan het eind van het seizoen met zich meebrengt is nog even gissen. Mogelijk dat Winkhem daarmee een promotie/degradatie plek afdwingt. Wat in ieder geval duidelijk is, Winkhem heeft bovengemiddeld gepresteerd en kan het seizoen hoe dan ook met een goed gevoel afsluiten.

Op zaterdag 7 april gaat Winkhem op bezoek bij Lycurgus in Groningen. Deze wedstrijd zal om 18:30 uur in sporthal Beijum gespeeld worden.

Verslag + foto: Jaap Bouwman