TFC Winsum presenteert nieuw clubtenue

Foto: Sterkenburg Media

WINSUM – Afgelopen zaterdag heeft de Toer- en Fietsclub Winsum het nieuwe clubtenue gepresenteerd. Dit gebeurde direct na de start van dameswielerwedstrijd, Healthy Aging Tour, op het Dorpsplein in Winsum.

Een groep van 30 leden had zich in de nieuwe outfit van kledingproducent Vermarc gestoken. Het Belgische sportmerk is onder andere bekend van het Pro Cycling Team Quickstep Floors, waar Niki Terpstra momenteel furore maakt. Vermarc heeft de afgelopen periode intensief samengewerkt met enkele clubleden om een mooi tenue te ontwerpen, waarop zowel het clublogo, als de Groninger vlag prominent aanwezig zijn. Het resultaat is een tenue waar de Winsumer fietsclub trots op mag zijn.

De TFC Winsum is opgericht op 6 juli 1981 en bestaat inmiddels uit een groep van zo’n 80 fanatieke fietsers. De vereniging biedt voor elk type fietser wat wils. In het weekend als doordeweeks kan er in meerdere groepen op elk niveau getraind worden. Ook wordt er regelmatig een clubtocht of meerdaagse georganiseerd. Bijvoorbeeld afgelopen zaterdag toen zo’n 30 leden het clubseizoen openden met de jaarlijkse Openingstocht. Een schitterende route door het Westerkwartier en het Middag-Humsterland.

Op zaterdag 28 april organiseert de fietsclub voor de 32e keer de Winsumer Wierdentocht. ‘Groningens Mooiste’ leidt u over de vele wierden en door de pittoreske dorpjes, die Noord-Groningen rijk is. Daarbij is keuze uit 3 afstanden, namelijk 55, 100 of 150 kilometer.

Verder staat er begin mei een weekend Winterberg op het programma. Ruim 20 leden mogen hun klimkwaliteiten dan tonen in het heuvelachtige Sauerland. Ook tijdens de rest van het seizoen zullen de fietsers van de Winsumer club zich met regelmaat laten zien, zoals tijdens de Amstel Gold Race en The Ride. The Ride is een uitdaging van 1300 kilometer over 8 etappes van de Stelvio (Italie) naar de Cauberg (Limburg). Kortom een energieke fietsclub, die voor elke type fietser wat te bieden heeft. Meer informatie over de TFC Winsum kunt u vinden op de clubsite, www.tfcwinsum.nl

 

Tekst + foto: Sterkenburg Media

Cookieinstellingen