Larense voetbalfanaat Chris bezoekt SIOS

Foto: WinsumNieuws

SAUWERD/LAREN – In de bestuurskamer van SIOS komt elftalleider Bert Ozinga binnen met een man in het mooie roze Palermo-shirt (seizoen 2005-2006). Hij stelt zich voor als Chris, hij komt uit Laren (NH).

Wanneer ik me voorstel zegt hij direct “Rood Zwart Baflo?”. Bert Ozinga lacht en zegt “Dat is zijn zoon.” Chris is een voetbalfanaat die met name het zaterdag amateurvoetbal in héél Nederland volgt. Doordeweeks geeft Chris les en in het weekend is het “kerk, kroeg en voetbal.”

Het verbaasde me hoeveel hij wist van clubs, ook hier in de buurt. FC LEO: “Rowan Rozema, kopsterke en doelgerichte spits. Scoort er lekker op los. Wel vaak geblesseerd”; De Fivel: “Riep, Zeerijp, mooi plaatsje. Voetbalveld tegenover de kerk”; Zoutkamp: “Zeester. Prachtig vissersplaatsje”;  Waskemeer: “Daniel Postema, superspits, helaas door vreselijk ongeval veel te jong overleden. Ging vroeger met ‘schoonpa’ Marinus Siekman, nu trainer Zeester, mee naar Groninger Boys, Noordwolde en Aduard.”

Over Aduard had Chris nog iets bijzonders te melden: “Trouwens, wist je dat Aduard in het verleden tegen Serooskerke heeft gespeeld? Het is de grootste afstand ooit geweest in de historie van het amateurvoetbal. Ruim 300 kilometer. Aduard had echter mazzel dat ze thuis speelden. Ik weet dat de Zeeuwen hebben gewonnen. De uitslag weet ik niet. Je kunt niet alles weten. Toch?”

 

Het werd op 4 maart 1978 1-5 in Aduard, red.

 

 

 

Cookieinstellingen