Eerste herenteam TC Winsum kampioen

TC Winsum HE1; Steven, Paul, Alfred, Mark, Tom en Thijs
TC Winsum HE1; Steven, Paul, Alfred, Mark, Tom en Thijs
Foto: TC Winsum

WINSUM – Feest bij tennisclub Winsum. Het eerste herenteam is zaterdag officieel gehuldigd als kampioen. Ze waren op afstand de sterkste in de tweede klasse.

Het team verloor slechts vier van de ruim veertig wedstrijden in de voorjaarscompetitie.
Emmers water
De huldiging verliep traditiegetrouw behoorlijk nat, hoewel het prima weer was in Winsum. Competitieleider Peter Koning krijgt bij de huldiging van de kampioenen altijd de volle laag met emmers water. Hij stapte – goed voorbereid – met regenjas en slippers het kleedgebouw uit, want hij voelde al nattigheid aankomen. Ook het eerste herenteam hield het bij de huldiging niet droog.


Steven de Groot en Thijs Oosting uit Winsum, Stadjer Mark Klemmeijer, oud-Winsumer Paul Drent en Bafloërs Tom Dijk en Alfred Kiers mochten de champagne vorige week al ontkurken, want toen waren ze al kampioen. De uiteindelijke nummer twee Kollum kon hen niet meer inhalen. Volgend jaar komt het eerste van Winsum daarom uit in de eerste klasse.
Dat is overigens geen onbekend terrein voor de tennissers. Het ene jaar spelen ze op het op één na hoogste niveau op zaterdag, het andere jaar komen ze weer uit in de tweede klasse.
Eén puntje
Heren 3 in de derde klasse zat dichtbij het kampioenschap. Op één puntje heeft het team van Krijn van Berkel uit Winsum, Hans-Peter Cordes uit Warffum, de van oorsprong Uithuizer Frank Wildeboer, oud-Middelstumer Bart Smith en voormalig Winsumer Martin Drent het niet gehaald. Ready uit Scheemda ging er met de bloemen vandoor.

De voorjaarscompetitie zit er nog niet helemaal op. Maandag komt het herendubbel-team 50+ nog in actie. Dat team zal helaas degraderen uit de eerste klasse.

Cookieinstellingen