Winsum Open begint voor het eerst al op zaterdag

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – Nog een paar nachtjes slapen en dan begint het 28e De Print Winsum Open. Voor het eerst in de geschiedenis begint het toernooi al op de zaterdag. 

Het is een van de maatregelen om meer ruimte te maken in het speelschema vanwege de warmte. Ook mag de organisatie dit jaar opnieuw meer dan driehonderd deelnemers verwelkomen, waar het toernooi bijzonder trots op is.

Wedstrijden ingepland
De loting was afgelopen dinsdag, onder toeziend oog van KNLTB-bondsgedelegeerde Arie Beers. Wedstrijdleider Jos Lijnes heeft de wedstrijden inmiddels allemaal ingepland. Ze zijn te vinden op www.toernooi.nl.

De droogte is nog wel een uitdaging voor de aankomende editie van het toernooi. De banen hebben er namelijk flink onder te lijden. Vrijwilligers hebben de afgelopen weken veel gesproeid, gaten gedicht en lijnen rechtgezet. Toch zullen tennissers ook tijdens de week rekening moeten houden met zachtere, hobbelige banen. Daar is vanwege de extreme weersomstandigheden weinig aan te doen.

BBQ-master Thijs (l) en sous-chef Steven aan het werk tijdens editie 2017

Gezellige activiteiten
De week draait niet alleen om het tennissen. Ook zijn er weer de nodige activiteiten, zoals de barbecue op woensdag, het klaverjastoernooi op donderdag, het optreden van coverband Transaciton op vrijdag en de pubquiz op zaterdag. Tennissers die al vroeg in de week zijn uitgeschakeld, kunnen het nog eens proberen tijdens het tiebreaktoernooi op vrijdagmiddag.

Het toernooi start zaterdag om 13.30 uur. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen op het tennispark van Winsum.

Cookieinstellingen