Korfballers DWA/Argo winnen ook tweede duel

Foto: HogelandNieuws

HASKERDIJKEN – Afgelopen zaterdag reisden de korfballers uit Winsum en Bedum naar Haskerdijken voor de ontmoeting met SIM. SIM was voor DWA/Argo een nog onbekende tegenstander. DWA/Argo nam de gehele wedstrijd het heft in handen, maar moest er nog wel hard voor werken. Na een ruststand van 5-9 in het voordeel van DWA/Argo, wisten de Groningers te winnen met 11-18.

SIM wist zaterdag al vrij snel de score te openen, maar daarna reageerde DWA/Argo vlot met enkele treffers waarmee de toon van de wedstrijd eigenlijk al werd gezet. Tom van der Laan, Natasja Schuuring (2x), en Lisette Hamminga scoorden vier treffers op rij, waardoor er een 1-4 stand op het scorebord stond. Na een antwoord van SIM zorgden Lisanne Pettinga en Natasja Schuuring dat 2-5 en 2-6 binnen geschoten werden. Hierna liet SIM twee maal van zich horen, maar wederom was het DWA/Argo dat door treffers van Natasja Schuuring twee maal op rij wist te scoren. Na nog één tegendoelpunt van SIM maakte Lisette Hamminga de laatste score voor het rustsignaal. Met een 5-9 ruststand, in het voordeel van de jongelingen uit Winsum en Bedum, gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Na rust kwam DWA/Argo meteen goed de kleedkamers weer uit, want er werden drie treffers achter elkaar gemaakt, uit handen van Nick Brandsma, Natasja Schuuring en Tom van der Laan. SIM probeerde zich nog terug in de wedstrijd te vechten, maar eigenlijk was het al vrij duidelijk dat DWA/Argo de winnaar zou worden van deze wedstrijd. Na een tegendoelpunt, wist Natasja Schuuring opnieuw het gat van de korf te vinden. Hierna bracht trainer-coach André Pettinga Dennis Lam binnen de lijnen. SIM kende op dit moment even een scherpere fase, maar na twee doelpunten van SIM, kon Lisette Hamminga namens de gasten opnieuw een goal maken. Ondanks twee treffers van de Friezen behield DWA/Argo het heft in handen. André Pettinga bracht ook andere jongeling Yarin Smedema binnen de lijnen. Zij is samen met Dennis Lam overgekomen uit de A’s en speelt sinds dit seizoen in het verjongde tweede team van DWA/Argo. Allebei kregen ze hun verdiende minuten om te spelen. Met een goed vervolg: Yarin Smedema wist een strafworp te versieren die zij er vervolgens zelf inlegde. Na de laatste treffer van SIM voegde DWA/Argo er nog een paar aan het totaal toe. Lisanne Pettinga, Natasja Schuuring en Lisette Hamminga waren alle drie nog succesvol, wat een eindstand van 11-18 op het scorebord bracht.

DWA/Argo kan terugkijken op een verdiende overwinning en staat nu samen met Harkema en Spannum bovenaan de ranglijst. Aanstaande zaterdag zal DWA/Argo aantreden tegen DTL uit Hantum. Dit duel zal om 15.30 uur op het kunstgrasveld in Winsum van start gaan.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (8x), Lisette Hamminga (4x), Lisanne Pettinga (2x), Tom van der Laan (2x), Yarin Smedema (1x), Nick Brandsma (1x).

Cookieinstellingen