VR1 verliest nipt van Stiens

WINSUM – Zaterdag 9 maart 2019 een complete herfstdag in Winsum. De dames moesten vandaag harde wind, slagregen en kou trotseren om de drie punten in Winsum te houden. De tegenstanders deze middag waren de VR1 van Stiens die op een tweede plaats staan. Voor hen de taak om de aansluiting te houden met The Knickerbockers, voor ons de taak om de plek in de middenmoot veilig te stellen.

De vrouwen begonnen dan ook welvarend aan de wedstrijd, alleen echte kansen kwamen er niet. De wedstrijd werd het meest gespeeld op het middenveld. De beide keepsters kregen niet meer te doen dan alleen wat terugspeelballen in het eerste half uur. De eerste kans was wel voor Winsum; een voorzet van Anouk werd goed ingeschoten door Minke maar de keeper stond op de goede plek. Een paar minuten later was het Anouk zelf die voor gevaar zorgde. Met een prachtig schot probeerde ze de keepster van Stiens te verrassen maar deze kon met een prachtige redding de bal tot corner verwerken. Uit deze corner was het Yvonne die met het hoofd bijna bij een treffer was, maar de bal verdween net over het doel. Drie minuten voor rust was het Stiens dat een kans kreeg. Vanaf de 16 meter werd de bal op het doel van Willisa geschoten maar deze kon de bal met een prachtige zweefduik tot corner verwerken. Zo bleef het tot de rust bij deze kansen en stond de beginstand nog gewoon op het scorebord.

De tweede helft begon ongewijzigd voor beide teams. Ook in het spel bleef het ongewijzigd, ondanks dat Winsum het nu voor de wind had. Er was in de 68e minuut nog een 1-op-1 kans voor Chantal, zij kon helaas niet helemaal de controle over de bal krijgen waardoor deze kans verloren ging. Vier minuten later was het wel raak voor Stiens. Door waarschijnlijk concentratieverlies werd de bal slecht uitverdedigd en deze belande op de 11 meter voor de voeten van een speelster van Stiens die ‘m onhoudbaar in de hoek schoot. Voor Stiens was dit de enige grote kans in de tweede helft. Onze dames waren de baas in het veld en ze lieten zien wel degelijk thuis te horen in deze klasse. Het enige wat ontbrak op dit moment was het kleine beetje geluk. En zo eindigde dit duel in een 1-0 nederlaag. Ik ben er van overtuigd dat het geluk binnenkort weer terugkeert en dat we zeker de komende wedstrijden de 3 punten weer in onze zak kunnen steken.

Volgende week spelen we om 14.30 uur in Koekange tegen Vitesse. Thuis was het 2-2 en nu hopen we de 3 punten mee te nemen naar Winsum.

Verslag: Johannes Scholtens