VIOS-turnster op halve finale NK

Foto: Vios Warffum

WARFFUM – De negenjarige Tess Zemering reisde zaterdag samen met trainster Sandra Bosman af naar Helmond voor haar eerste landelijke wedstrijd. Ze had zich geplaatst voor de halve finale NK turnen. Zij moest het opnemen tegen vierentwintig sterke turnsters in de categorie Instap N3.

Op het eerste toestel, de vloer, turnde Tess voor haar doen een prima oefening. Helaas lukte niet alle plus elementen, waardoor de D-score van de oefening lager uit kwam. 12.000 was voor haar een prima score.
Op sprong liet ze een hanstandoverslag over de pegasus zien, waarvoor zij 12.933 scoorde. Voor de hurksalto tot stand scoorde de turnster 13.233 wat haar een gemiddeld cijfer van 13.083 opleverde voor sprong.
Het niveau tijdens de wedstrijd lag erg hoog en dit was op het onderdeel rek ook duidelijk zichtbaar. Tess turnde op dit toestel een oefening in de middenmoot. Ze scoorde netjes met 11.900.
De balk was het laatste toestel en ook nog het favoriete toestel van de jonge turnster. Hier en daar waren de zenuwen wat zichtbaar, maar ze wist ze onder controle te houden. De handstand was nog niet hoog genoeg voor een plus element, maar de radslag werd daar in tegen super uitgevoerd. 12.233 was een mooie score.

Met een totaal van 49.216 eindigde Tess Zemering op een keurige zeventiende plek. Deze plek was nog niet voldoende voor een doorstroming naar de Nederlandse Kampioenschappen, maar de jonge turnster is een hele ervaring rijker.

Cookieinstellingen