Bo Dopma naar finale NK turnen

Foto: VIOS

WARFFUM – VIOS-turnster Bo Dopma reisde samen met trainster Sandra Bosman af naar Rotterdam om deel te nemen aan de halve finale Nederlandse Kampioenschappen turnen.

Bo Dopma kwam uit in de categorie Jeugd 2 Supplement E, waar zij het tegen negentien andere turnsters uit heel Nederland moest opnemen. Ze mocht beginnen op het toestel brug. Er volgde een mooie oefening, maar nog niet volledig strak. Dit bracht de oefening tot een score van 10.150.

Het tweede toestel was de balk. Door een vervelende blessure had de jonge turnster de moeilijkheidsgraad van de oefening nog niet kunnen opvoeren. Ze begon met haar mooie opsprong en voerde vervolgens alle elementen strak uit. Ze sloot haar oefening af met een keurige twistsalto. Haar score werd 11.050.

Het derde toestel was vloer. De elementen werden keurig uitgevoerd. De choreografie van de oefening liet echter wel iets te wensen over. De score kwam tot 11.267.

Het laatste toestel was de sprong. Voor de meerkamp ging Bo Dopma een ‘half in – half uit’ springen over de pegasus en voor de toestelfinales een half in – heel uit. De sprong voor de meerkamp finale werd redelijk uitgevoerd. De sprong liet wat hoogte en actie te wensen over. Ze moest genoegen nemen met 10.850. De sprong om een toestelfinale te behalen eindigde helaas tot op de billen. Helaas, maar niet getreurd voor het eindresultaat.

Met 43.317 eindigde Bo Dopma op een hele knappe zesde plaatst. Hiermee heeft zij zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 18 mei in Vianen.

Cookieinstellingen