vv Winsum VR1 verliest van Berkum VR1

WINSUM – Vandaag stond een thuiswedstrijd tegen Berkum VR1 op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst zouden we zo goed als veilig zijn voor degradatie.

Om 15.00 uur werd er begonnen aan de wedstrijd op het sportcomplex Schouwerzijlsterweg. Vandaag zouden we net als vorige week in een 3-5-2 systeem starten, om veel druk uit te kunnen oefenen op de tegenstander. Zonder Berber (geblesseerd), met nu Marlies op het middenveld en Kim in de achterhoede begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Helaas kwam van onze goede intenties niets terecht, want Berkum scoorde al in de 7e minuut door een onberispelijk afstandsschot van de goede middenvelder van Berkum. Van deze speelster zouden we deze middag nog veel last hebben. Na deze treffer waren we een beetje van slag en konden we niet echt een vuist maken. Toch werd Winsum af en toe gevaarlijk door een aantal scherp aangesneden corners van Minke, waarvan zelfs 1 op de lat belandde. Ook Anouk had de stand recht kunnen trekken na een goede voorzet van Minke. Echter kopt Anouk de bal hoog over de goal. Aan de kansen lag het niet deze wedstrijd, toch gingen we de rust met een 0-1 achterstand in.

Na de rust betraden wij het veld met een ongewijzigd team om alsnog te proberen om de gelijkmaker te maken. Helaas kwamen we van een koude kermis thuis, want na 3 minuten was het alweer raak voor Berkum. Na wederom een goede aanval van Berkum werd ervan af links een schot afgevuurd die op de lat belandde, maar door de attent reagerende rechtsbuiten van Berkum werd de bal alsnog goed ingeschoten 0-2. Hierna ging Winsum weer fanatiek op zoek naar de aansluitingstreffer en dit werd beloond door een terecht toegekende penalty wegens een handsbal. Aan Chantal de eer om deze kans te benutten, echter pareerde de keeper dit schot goed. Het was duidelijk dat er deze middag niks mee zat. Nog een voorbeeld hiervan is een moment aan het einde van de 2e helft, waarbij Thirza haar schot de lat trof. Samenvattend, Winsum had op basis van de vele kansen minimaal een gelijkspel verdiend.

De komende twee weken is Winsum VR1 vrij, waarna het daarna op 4 mei een uitwedstrijd speelt tegen de koploper (The Knickerbockers VR1). Ook dan zijn jullie van harte welkom om onze dames aan te moedigen.

Verslag: Johannes Scholtens