Rick Ottema topfavoriet voor wielerronde van Usquert

Rondom de Bult van Usquert 2018
Foto: Archief HN

USQUERT – De startlijst voor de 51e wielerronde Rondom de Bult van Usquert is om de vingers bij af te likken. Alle toppers van het noorden staan komende zondag 21 juli aan de start.

Het bestuur van de Stichting Wielercomité Usquert mag trots zijn op de al 51e aflevering van deze koers; en ook nog een keer mag men zich verguld weten met sterk bezette wedstrijden voor de dames en de elites. Om 13.00 vertrekken de dames, elite, beloften en amateurs op de Raadhuisstraat voor een koers over 50 kilometer, 45 ronden. Op de startlijst staan regionale favorieten zoals Anne Marijn van de Graaf (Enschede) Chantal Hendriks (Heerenveen), Wendy Oosterwoud (Ureterp), Nynke Pellikaan (Den Andel) Floor Weerink (Groningen) en Janieke Kalsbeek uit Leeuwarden met de meerdaagse van het Westerveld achter haar naam, en tweede in Kloosterburen vorige week zaterdag. Om in de gaten te houden: de in Garnwerd geboren en getogen Fianna Stenveld die in Kloosterburen met een kopgroep weg was en vierde werd. Een kleine tegenslag voor de organisatie is de afmelding van de baanploeg van Australië. Een voorspelling voor de 40 vrouwen: Janieke Kalsbeek.

2018, 50ste editie “Rondom de Bult”

De mannen moeten voor 80 kilometer 75 keer langs de molen Eva. Aan de start om 15.00 uur staan bekende namen zoals Björn Bakker uit Wijnjewoude, met de tweede plaats van de meerdaagse van het Westerkwartier op zijn naam), Johan Knol (Bakkeveen), routinier Adrie Lindeman (Assen), Peter Merx (de Kolibri van Warfhuizen). Rick Ottema uit Muntendam, hersteld van een ernstige blessure maar met de meerdaagse van het Westerveld van vorige week op zijn naam. Sjors Dekker uit Groningen, altijd goed voor een mooie uitslag. Aden Paterson, een opkomend talent, geboren in Australië en wonend in Assen. En zeker niet te vergeten: Mark Prinsen uit Heerenveen en winnaar van de Ronde van Bedum enkele weken geleden. Om in de gaten te houden: de amateurs Sjoerd Hollander Garrelsweer), Wessel Lange uit Feerwerd en Daniel Jansen uit Groningen. Voor de weddenschappen: inzetten op Rick Ottema

De koers van Usquert maakt ook dit jaar deel uit van de RABO Criterium Cup. Voor de ronden van Bedum, Usquert, Delfzijl en Winsum wordt een algemeen klassement aangehouden, met een bijbehorende prijzenpot. Voor de amateurs gaat Daniel Jansen van het Young Talents Cycling Team van start in de rode leiderstrui die hij verdiende in de Ronde van Bedum.

Reacties