Gelijkspel voor vv Winsum VR1

WINSUM – Zaterdag was het een natte en zeer onstuimige dag. Bij deze weersomstandigheden stond de thuiswedstrijd tegen AZSV VR1 op het programma. De gasten uit Aalten kwamen na een lange reis – 200 kilometer – iets verlaat aan, waarna in overleg met de scheidsrechter de wedstrijd ruim een kwartier later begon.

Dat AZSV een goeie ploeg heeft was gelijk wel te zien. Winsum kwam er in de eerste 20 minuten niet aan te pas en moest het spel over laten aan AZSV. Toch was het in de 21e minuut Winsum dat eruit kwam via Indy. Deze veroverde de bal en ging op hoge snelheid richting de achterlijn. Daar zette ze de bal voor maar dit was een makkelijke prooi voor de keepster van AZSV. Ook AZSV kwam er voor de rust nog een paar keer gevaarlijk uit, maar gelukkig was het de verdediging van Winsum samen met Willisa die voor redding zorgde. Zo bleef er tot aan de rust 0-0 op het scorebord staan. In de rust wisselde trainer Neil Jolien voor Yvonne en werden de dames even weer op scherp gezet en dat kon je gelijk zien.

De tweede helft was nog maar 4 minuten oud en daar was de 1e grote kans voor Winsum. Een scherpe voorzet van Anouk werd net naast het doel gewerkt door Lois. En als je zelf de kansen mist is het meestal de tegenstander die wel scoort. In de 6e minuut was het dan ook AZSV dat vanuit de kluts de bal langs Willisa schoot en de score opende: 0-1. Toch ging Winsum niet bij de pakken neer zitten. De dames begonnen aan een prachtig offensief en lieten zien dat ze zeker thuishoren in de 1e klasse. In de 9e minuut was het Anouk die de verdediging er compleet uitliep en 1-op-1 kwam met de keepster van AZSV. Met een prachtig geplaatst schot probeerde ze de keepster te verschalken, alleen deze kon de bal met een goede redding pareren. Toch kwam er van de thuisploeg steeds meer druk op de defensie van AZSV. Na 20 minuten was er een dubbele wissel bij Winsum, Berber en Lois werden vervangen door Ciska en Marlies. Kim werd doorgeschoven naar voren en Marlies ging op haar vertrouwde plek achterin voetballen. Na deze wissels kwamen er steeds meer kansen voor het doel van de tegenstander. En in de 32e minuut van de 2e helft was daar eindelijk loon naar werken. Winsum kreeg net buiten de 16 meter een indirecte vrije trap. De reden hiervoor is eigenlijk nog steeds niet helemaal duidelijk. Het ging om de 6 seconden regel of iets dergelijks, maar de vrije trap was een feit. Omdat hij indirect was werd de bal door Anouk breed gelegd op Thirza die de bal op een prachtige manier de goal in schoot: 1-1. Winsum kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en kwam er af en toe nog gevaarlijk uit via Kim, Anouk en Indy. Ook AZSV probeerde af en toe nog wat te doen maar goals vielen er niet meer waardoor de punten werden verdeeld.

Volgende week spelen we weer thuis, dan tegen Sint-Anna Parochie, aftrap 14.30 uur.

Verslag: Johannes Scholtens