vv Winsum VR1 pakt punt in Doetinchem

DOETINCHEM – Zaterdag 23 november mochten de dames van Winsum afreizen naar het verre DZC’68 in Doetinchem. Na veel overleg of we later zouden gaan aftrappen op het hoofdveld in plaats van op het mindere veld 1, werd om half 5 dan eindelijk aan de wedstrijd begonnen.

In de eerste 15 minuten maakt Winsum het spel. We hebben al 3 corners gehad, waarvan één corner terecht komt bij Anouk, Anouk schiet met haar linkervoet de bal richting de goal maar de keeper tikt deze goed weg. Even later is het DZC dat een lange bal vanuit de verdediging op de spits weet te geven, die er vervolgens vandoor gaat met de bal. Onze Sari van Veenendaal of terwijl Willisa Scholtens komt uit, zij weet de bal niet te pakken, maar gelukkig hebben we onze linksback Kim nog en weet zij de bal alsnog te onderscheppen. Winsum heeft een paar mooie aanvallen die bij Minke terecht komen, deze legt de bal telkens goed neer bij de 2e paal, maar er ontbreekt een speelster.

In de eindfase van de 1e helft voetbalt Winsum rommelig. Passes komen niet aan, aannames zijn niet goed, en doordat we te ver van de man afstaan lopen we achter de feiten aan. Hierdoor ontstaat een onnodige corner voor DZC. DZC weet deze corner goed te benutten want daar is het allereerste schot op Willisa en gelijk een doelpunt 1-0. Zo gaan we dan ook de rust in.

In de 4e minuut van de tweede helft is het weer zo ver. Winsum wordt onder druk gezet maar weet de bal niet weg te krijgen. Een speelster van DZC krijgt de kans om de bal op het doel te schieten, dit doet ze goed en zo weet ze het net te raken 2-0. Door de scherpe coaching van onze trainer Neil Judkins probeert Winsum de draad weer op te pakken. Dit pakt goed uit, er worden kansen gecreëerd omdat DZC veel ruimte achter hun verdediging laat. Hierdoor stuit een lange bal vanuit onze verdediging over hun laatste linie heen en maakt Anouk een goede loopactie en kan ze de bal nog net in de goal tikken 2-1. Onze dames halen hier positieve energie uit. Ook wordt er gewisseld, Linda moet eruit om plaats te maken voor Annie. De dames van Winsum hebben nog een aantal kansen alleen worden die niet echt gevaarlijk. In de 29e minuut wordt Jolien gewisseld voor Nina. DZC wordt niet meer gevaarlijk, maar Winsum wel! Annie geeft een goede dieptebal op onze back Kim, Kim legt de bal ter hoogte van de 16 waar Thirza staat, Thirza legt de bal goed terug op Anouk die zo kan afwerken. Anouk raakt de bal goed op de wreef van haar voet en schiet deze hard in de linkerhoek 2-2. Helaas hebben we niet de 2-3 kunnen maken maar mogen we zeker blij zijn met ons zwaarbevochten puntje.

Volgende week speelt vv Winsum VR1 tegen Vitesse’63. De aftrap aan de Schouwerzijlsterweg is om 14.00 uur.

Verslag: Johannes Scholtens