Uitstekend weekend voor winnend DWA/Argo

WINSUM – Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum de return tegen Leeuwarden. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd hetzelfde aantal verliespunten en de winnaar zou dus goede zaken doen in de strijd om promotie. Na een ruststand van 11-7 wist DWA/Argo de punten in Winsum te houden. De eindstand werd 21-15.

Lisanne Pettinga speelde zaterdag weer in de basis na haar blessure en verder waren er geen wijzigingen binnen de basis-acht van trainer/coach André Pettinga.

Lisette Hamminga wist binnen de eerste minuut de score te openen en ook Sam Pastoor was vlot daarna trefzeker. Daarmee werd direct de toon van de wedstrijd gezet, want DWA/Argo heeft uiteindelijk de gehele wedstrijd voor gestaan. Leeuwarden kon het in de eerste helft nog spannend maken door tot 7-5 aan te haken, maar daarna maakten de korfballers uit Winsum en Bedum vier treffers, terwijl Leeuwarden er voor rust nog twee aan het totaal toevoegde. Dit betekende een ruststand op 11-7.

Na de pauze scoorde Karen Oostmeijer al snel 12-7, maar Leeuwarden gaf zich nog niet meteen gewonnen. Echter na 13-9 maakte de ploeg van trainer-coach André Pettinga nog eens  vier treffers op rij waardoor de thuisploeg uitliep naar 17-9. De wedstrijd was feitelijk gespeeld en Jesse Reker en Natasja Schuuring kwamen nog binnen de lijnen. Dit resulteerde erin dat ook Natasja Schuuring nog een doelpunt meepakte en zo werd de stand 18-10. Ook Jildau Smedema mocht nog speelminuten meepakken. Leeuwarden kon het niet meer bijbenen en de wedstrijd eindigde uiteindelijk bij een stand van 21-15.

In de strijd om het kampioenschap deed DWA/Argo zaterdag door deze winst goede zaken, want Leeuwarden werd op een achterstand van twee punten gezet. Extra verrassend was dat ook de andere concurrent SDO de punten liet liggen bij laagvlieger Stadskanaal ’74. Daarmee staat DWA/Argo nu weer alleen aan kop en heeft met nog twee duels te spelen een goede uitgangspositie om het kampioenschap binnen te slepen.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (5x), Karen Oostmeijer (5x), Sam Pestoor (3x), Yarin Smedema (2x), Natasja Schuuring (2x), Nick Brandsma (2x), Lisanne Pettinga (1x) en Tom van der Laan (1x).

Komende zaterdag gaat DWA/Argo op bezoek bij rode lantaarndrager Korwi in Winschoten. In de vorige ontmoeting werd het maar liefst 28-6 voor de koploper. Dit duel zal al om 10.05 uur van start gaan.