Goguadze-broers blijven droom nastreven

2018: George, Nikky en David in het shirt van Germania Leer
Foto: HogelandNieuws

UITHUIZEN/USQUERT – De voetbalbroers Giorgi, David en Nikky Goguadze blijven nog minstens een jaar in Duitsland om te kijken waar hun top ligt. Ze worden het komend seizoen herenigd bij Grün Weiß Firrel, waar ze zich alsnog in de kijker hopen te spelen om de stap naar de 3. Bundesliga te kunnen maken.

Alle drie tekenden ze een contract voor een jaar bij Grün Weiß Firrel, dat uitkomt in de Landesliga, vergelijkbaar met de hoofdklasse in ons land. Voordat ze tekenden hebben ze bedongen dat ze regelmatig bij een profclub mogen trainen, om hun kunnen op een hoger niveau te laten zien. In Nederland trainden en/of speelden ze ook al eens testwedstrijden bij BVO’s en (betalende) top-amateurverenigingen, dit echter zonder succes.

Twee jaar geleden verlieten de broers Nederland om aan een avontuur in Duitsland te beginnen. Giorgi en David verlieten SC Stadspark en Nikky nam afscheid van PKC’83 om gezamenlijk in het geel van Germania Leer te gaan spelen. Dit bleek een goede zet. De zoons van Georgische ouders werden al snel in de armen gesloten bij de Duitse club, dat – vooral door hen – promoveerde. De vele goals van Georgi en Nikky en het beestachtig verdedigen van David was ook andere clubs niet onopgemerkt gebleven en wilden dan ook graag gebruik maken van de diensten van drie broers.

De twee oudste broers, Giorgi (27) en David (22), kozen ervoor om even verderop bij Kickers Emden, dat in de Landesliga Weser-Ems speelt, te tekenen. Daar hadden ze het zwaar. Daarbij had David de pech dat hij vanwege een ernstige blessure nauwelijks heeft gespeeld.

Nikky (21) maakte de overstap naar Bremer SV (Bremenliga) en speelde nog een testwedstrijd bij Jong Cambuur Leeuwarden, maar koos uiteindelijk voor SSV Jeddeloh II, uitkomend in de Regional Liga Nord, het vierde niveau in Duitsland. Hij was één van de Nederlandse spelers die door trainer Jouke Faber werden gehaald na diens aanstelling vorig zomer. In november kreeg Faber echter de zak na tegenvallende resultaten en bleef er weinig tot geen speeltijd over voor de jongste Goguadze.

Via bevriende mensen in het Duitse semi-profvoetbal kwam de in Uithuizen woonachtige Giorgi via een scout in contact met Firrel. Na een aantal gesprekken met de clubleiding werd de knoop uiteindelijk doorgehakt. Giorgi laat weten dat hij en z’n broers uit Usquert alle drie een stapje terug doen, om op termijn weer twee of drie vooruit te maken.

Of dit gaat lukken is nog de vraag, maar de gedrevenheid, het allerbeste uit jezelf willen halen en daar alles voor doen (en ook laten) zullen ervoor zorgen dat de broers nooit spijt zullen krijgen van hun avontuur en later met opgeheven hoofd kunnen zeggen “We hebben het in elk geval geprobeerd!”

 

 

 

 

Reacties