Koen Schuiling schrijft brief aan alle sportclubs in de provincie: “Scherp coronamaatregelen aan!”

ZEC-Corenos van afgelopen zaterdag was coronavrij
ZEC-Corenos van afgelopen zaterdag was coronavrij
Foto: Milou van der Meer/Studio Fleurig

GRONINGEN – Voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen Koen Schuiling wil dat sportverenigingen de coronamaatregelen aanscherpen. Hij heeft alle clubs in de provincie Groningen een brief geschreven, zo laat RTV Noord weten.

Schuiling is tevens burgemeester van de stad Groningen. Volgens hem is het naleven van de basisregels verslapt, terwijl het aantal coronabesmettingen in de provincie de afgelopen weken rap toeneemt. Daarom staat de laboratoriumcapaciteit onder druk.

“Begrijp me goed, ook ik wil niets liever dan dat alle voetballers, hockeyers, volleyballers en ga zo maar door in alle vrijheid hun geliefde sport kunnen beoefenen. Op dit moment ontkomen we er niet aan dat we ook van de sportverenigingen vragen er een schepje bovenop te doen, bijvoorbeeld door het aanstellen van coronacoördinatoren, die leden en publiek op een vriendelijke manier wijzen op het belang van het naleven van de basisregels”, schrijft de burgemeester in een brief aan de clubs.

Risico van derde helft

“Ook vraag ik jullie om toe te zien op het gebruik van de sportkantines’, vervolgt Schuiling. ‘Of de kantine nu in beheer is van de gemeente of van de vereniging zelf, het doel is hetzelfde: voorkom besmettingen doordat te veel mensen zich te lang in dezelfde ruimte bevinden. De door velen geliefde derde helft duurt soms langer dan de wedstrijd en met de toename van het aantal besmettingen kleeft daar een risico aan”, schrijft de burgemeester.

Oproep voor studenten

Maandag ontvingen alle 60.000 studenten in Groningen ook al een brief met een klemmende oproep over corona van Schuiling. De burgemeester verzocht studenten zich aan de coronaregels te houden.

Reacties

Cookieinstellingen