Winkhem op ervaring langs Lycurgus

GRONINGEN – De tweede wedstrijd van dit seizoen speelden de mannen van coach Miedema opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer was een jeugdig team van Lycurgus de tegenstander. In een boeiende strijd wist Winkhem te winnen van de minder ervaren Groningers, 1-3.

In Groningen trad Winkhem aan met een kleine selectie. Er waren veel afwezigen in het team van de Winsumers. Ondanks dat wisten de mannen er een attractieve wedstrijd van te maken. Lycurgus dat met een talentvol team aantrad liet zien dat ze zich niet zomaar gewonnen gingen geven.

Het duurde dan ook even voordat Winkhem de gastheren wist te bespelen. In de eerste sets werd een boeiende strijd ten toon gespreid. Lycurgus startte solide, maar Winsum wist met een sterke time out de puntjes op de ‘i’ te zetten. Daarmee kropen de Winsumer mannen langzaam naar het jonge team toe, om in de slotfase de wedstrijd in eigen voordeel beslissen. Door dit spel stond halverwege de wedstrijd Winkhem op voorsprong.(22–25 , 20–25)

In set drie was Winkhem heer en meester. Lycurgus kwam door de twee verloren sets mentaal flink te kort. vanuit de pass kwam weinig meer tot stand en simpele ballen van de Winsumers konden moeizaam tot een aanval verwerkt worden. Voor Winkhem was dit dan ook de set om iedereen aan de bal te laten. De wedstrijd winst werd eenvoudig binnen gesleept. Deze set toonde aan dat ervaring in deze wedstrijd de doorslag gaf (15-25). In het sluitstuk van de wedstrijd startte Winkhem twijfelachtig. Er moest nog even aan de afstelling van de nieuwe opstelling gewerkt worden. Hoewel dit de set werd met de prachtigste reddingen, en dus lange rally’s, was het Lycurgus dat een verdient punt naar zich toe trok (25-16).

Winkhem kijkt tevreden terug op het spel van deze wedstrijd en ziet duidelijk progressie. De volgende wedstrijd is op zaterdag 3 oktober in de Ripperdahal. Koploper DOVO uit Doezum komt dan op bezoek. De wedstrijd start om 18:45 uur.

Verslag + foto: Jaap Bouwman