Bafloër Kees Sikkema (74) genomineerd voor “meest inspirerende Nederlander”

Foto: RTV Noord

De nominatie heeft Kees Sikkema te danken aan Zwaantje Schram, die de inzet van Sikkema voor de medemens als voorbeeld ziet van hoe het eigenlijk zou moeten. Kees Sikkema daarover:” Voor mij hoeft het niet. Ik doe gewoon mijn werk.”

De 10vanMax komt vanuit het Max/NPO radio 1 programma Twee Dingen. Het programma gaat met de 10van Max op zoek naar oudere, onbekende Nederlanders die anderen in hun omgeving inspireren. Het bijzondere van de nominatie is dat iedereen iemand mag voordragen die aan de eisen  de 10vanMax voldoet.

Tot 21 augustus kan men nog mensen nomineren via www.10vanmax.nl. Een jury, met o.a. voormalig staatssecretaris Hedy d’Ancona en oud-doelman Hans van Breukelen, zal de tien meest inspirerende onbekende oudere Nederlanders bepalen. Op 31 augustus zullen in de het programma Twee Dingen de tien namen bekendgemaakt worden die meedingen naar de titel. Vanaf dan kan er weer gestemd worden. Van 7 tot 11 september zijn de genomineerden te gast in de uitzending, waarna juryvoorzitter Tania Kross (operaster) op vrijdag 11 september de winnaar bekendmaakt.

Voor Kees Sikkema hoeft het dus allemaal niet. Hij legt uit:” Ik heb er de tijd voor en zo hoor je in het leven te staan. Ik heb het vanuit huis meegekregen om anderen te helpen. Ik kom uit een warm nest. Ik heb het geërfd denk ik. In mijn eigen gezin was het ook zo. Naast mijn eigen kinderen, hadden we  nog twee adoptiezoons en een gehandicapte adoptiedochter. Daarnaast zijn ook een aantal pleegkinderen de revue gepasseerd. We hebben het altijd met liefde gedaan, mijn vrouw en ik.

De oud-administrateur van de WANN (nu Hability) gaat verder: “Sinds 2000 ben ik weduwnaar en nadat ik ben gestopt met werk, heb ik me op het vrijwilligerswerk gestort om toch bezig te blijven. Zo’n 7 jaar geleden kwam ik bij de voedselbank terecht, waar ik evenveel jaar met plezier m’n werk heb gedaan. Zowel in het bestuur alsook  meehelpen met de voedselpakketten. Op dit moment doe ik nog de cliëntenadministratie. Dit trouwens ook met nog heel veel plezier.”

Voor WinsumNieuws is Kees Sikkema nu al de meest inspirerende oudere Nederlander. Of Kees nu wil of niet !

Cookieinstellingen