‘Van crisis tot kansen’, 10.000 euro te verdelen

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – Heb jij als ondernemer een geweldig idee? En kan jouw idee een steentje bijdragen aan de bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen tijdens de coronacrisis? Dan hoort Economic Board Groningen graag van je.

Door de coronacrisis is de toekomst voor veel ondernemers onzeker. Veel bedrijven zien hun omzet dalen. Tegelijkertijd ontstaan er nieuwe manieren van werken en sommige ondernemers bedenken nieuwe producten, diensten of aanpassingen in hun bedrijfsvoering. Economic Board Groningen heeft vaker EBG Pitches en andere wedstrijden georganiseerd. Dit wordt de allereerste online pitch-wedstrijd, waarbij we inspelen op deze tijd. Heb jij een idee waardoor je bedrijf deze coronatijd goed doorkomt? Of weet jij een oplossing waar ondernemers en werknemers in de ‘anderhalve meter samenleving’ iets aan hebben? We zijn benieuwd naar jouw idee.

Wil je meedoen? Stuur je idee uiterlijk 25 mei naar EBG, klik hier. Een selectiecommissie beoordeelt op 2 juni de inzendingen en kiest drie finalisten, die hun idee mogen presenteren in een korte online video-pitch. Jury en online publiek verdelen het prijzengeld van totaal 10.000 euro over deze drie finalisten.

Waar zijn we naar op zoek?

Je idee komt voort uit de noodzaak om anders te moeten werken tijdens de coronacrisis.

Je idee helpt jouw bedrijf (en/of andere bedrijven in de regio) verder. En daarmee dus ook werknemers en de bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen.

Voorwaarden

Je woont of hebt een bedrijf in één van de volgende gemeenten: Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Oldambt, Midden-Groningen of voormalig gemeente Ten Boer. Óf je moet kunnen aantonen dat deze regio primair profiteert van jouw idee.

Je idee draait om ondernemerschap en heeft een positief effect op werkgelegenheid of bedrijvigheid.

Het prijzengeld dient in één of meer van bovengenoemde gemeenten besteed te worden.

Wat kun je winnen?

De drie finalisten winnen een geldbedrag om hun idee uit te voeren. Het allerbeste idee wordt vermeld op de EBG- kwartaalpagina in De Regiokrant, De Ommelander en De Eemslander.

Jury en online publiek verdelen het prijzengeld van €10.000,- over de drie finalisten. De jury verdeelt de juryprijs van € 8.000 over de drie finalisten (respectievelijk € 5.000, € 2.000, en € 1.000). Daarnaast ontvangt de finalist met de meeste online stemmen de publieksprijs van € 2.000.

Jury

Cas König, directeur Groningen Seaports

Ralph Steenbergen, directeur/eigenaar Nesk

Abel Nieveen, voorzitter Commerciële Club Ventus

Hoe werkt het?

Wil je meedoen? Stuur je idee uiterlijk 25 mei via het formulier op onze website. Je ontvangt daarna van ons een uitgebreider invulformulier per e-mail.

Een selectiecommissie kiest de drie beste ideeën en wijst 3 finalisten aan.

De drie finalisten maken een korte video-pitch waarbij ze hun idee toelichten in een filmpje. EBG zorgt voor een filmer die op gepaste afstand de pitches op locatie komt filmen.

De drie video’s worden via de website en social media kanalen van EBG verspreid. Het publiek kan online via de website op hun favoriete idee stemmen.

Ondersteuning ondernemers tijdens coronacrisis

Economic Board Groningen is opgericht om de werkgelegenheid en bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen te stimuleren. Om de ondernemers in onze regio ook nu zo goed mogelijk te helpen organiseert EBG webinars en online sessies. Daarnaast kunnen ondernemers contact opnemen voor vrijblijvend advies en we hebben de EBG AdviesregelinG aangepast. Ondernemers kunnen nu ook van deze regeling ook gebruikmaken als ze advies inwinnen bij een financieel adviseur of ondersteuning krijgt van een accountant. Kijk voor meer informatie op www.ebgn.nl/corona

 

 

Cookieinstellingen