Meester Rogier glijdt uit

Over twee banken uit het raam gleed meester Rogier, luid toegezongen door de kinderen, OBS Kromme Akkers in Garnwerd uit. Net zoals de kinderen van groep 8 jaarlijks doen op de laatste schooldag, wanneer ze definitief de school verlaten.

Meester Rogier (Hilbrandie, red.) verlaat Garnwerd na 16 jaar. Na een jaartje stage, dat van beide kanten goed beviel, volgde een vast dienstverband dat 15 jaar zou duren. Daaraan is nu een einde gekomen.

Afscheid

De 37-jarige inwoner van Oldekerk, die openstond voor een nieuwe uitdaging, keek rond, ging solliciteren in Oostwold en werd aangenomen op Samenwerkingsschool De Gavelander in het dorpje tussen Hoogkerk en Leek. Hier zal hij als directeur een uitdagende klus aangaan. Immers, de lagere school in het Westerkwartier kampt met een afnemende leerlingenaantal  en ook is de kwaliteit van de leerlingen de afgelopen jaren achteruit gegaan. Hilbrandie, die zelf ook voor de klas zal staan, hoopt de boel weer op de rails te krijgen.

Oostwold is net als Garnwerd een kleine hechte gemeenschap. “In Garnwerd is het gelukt om met z’n allen de school te behouden voor het dorp. Voor mij de uitdaging om dat daar ook met de dorpelingen voor elkaar te krijgen”, aldus de afscheidnemende leerkracht. ‘Alle handen ineen’ oftewel: verbinding en samenwerking, waar de school voor gaat, zal Hilbrandie dan ook als muziek in de oren hebben geklonken.

In Garnwerd nam hij vandaag, donderdag 28 september, afscheid van ‘zijn kinderen’, ouders en genodigden, waaronder de burgemeester van Garnwerd, de heer Wegman. Het was een feestelijke bedoening op het schoolplein, waar de pannakooi werd gedoopt tot ‘Rogiers Sportkwartier’.

Rogiers Sportkwartier

Naast de soep, was er genoeg te eten en te drinken, waaronder Robier.

Na te zijn ‘uitgegleden’ liet meester Rogier weten dat hij Garnwerd zal gaan missen, maar zeker terug zal komen om wat te drinken en te eten.

High Fives met de kinderen

Dat kan op de fiets zijn, al varende of braggelend door de sloten. Terugkomen doet ie zeker, Garnwerd is nog lang niet van hem af. Gelukkig maar.

 

Cookieinstellingen