Futsal Winsum verliest in slotfase

Winsumers blijven in de onderste regionen

Futsal Winsum heeft vrijdagavond met 4-7 verloren van Futsal Dragten. 
De thuisploeg kwam na een 1-4 achterstand weer knap op gelijke hoogte, maar zag de bezoekers in de slotfase toch nog genadeloos toeslaan.
Coach Sees Bergman kon om uiteenlopende redenen geen beroep doen op Henri Bierling, Jeffrey Hiariej en Jordy Balsala. De gasten begonnen voortvarend. Ulco Brinkhuizen moest de bal in de eerste dertig seconden al twee keer van de lijn halen. Aan de andere kant was het bij het eerste schot op doel ook meteen raak. Rob Medema raakte het speeltuig fantastisch en zag de bal in de kruising verdwijnen. Het duel ging hierna redelijk gelijk op, waarbij het opviel dat de bezoekers als team wel balvaardiger waren, maar dat Winsum ook goed meedeed. Na een snelle uitval werd toch de 1-1 gescoord. Hierna zag Ulco Brinkhuizen een schotcorner ternauwernood gestopt worden. Diezelfde Brinkhuizen leidde met slordig balverlies de 1-2 in, wat ook de ruststand was.
Toen het in de tweede helft al snel 1-4 stond, geloofden weinigen nog in de kansen van de thuisploeg, zeker toen Rob Medema ook nog eens geel kreeg. De Winsumers overleefden deze situatie en Omar Elargoubi zorgde na een keepersfout voor 2-4. Direct hierna zorgde Ramon Buikema na een prima actie voor 3-4 en was de spanning weer volledig terug. Vijf minuten voor tijd moesten de gasten na een licht vergrijp met een man minder verder. Ramon Buikema miste in overtal nog een grote kans, maar vlak voordat de Friezen weer compleet waren, zorgde Rob Medema met een bekeken schot voor 4-4.
In de slotminuten was het toch Futsal Dragten dat de punten verdiend mee naar huis nam. Een fraaie combinatie en een slim genomen vrije trap zorgden voor een 4-6 stand. De thuisploeg probeerde het tij nog te keren met een meevoetballende keeper in de persoon van Ulco Brinkhuizen. De bezoekers zetten echter goed druk en na balverlies van de gelegenheidsgoalie was het doel leeg: 4-7.
Het was uiteindelijk een wedstrijd waarin de Winsumers op waarde geklopt werden. Bij 4-4 leek er even meer in de zitten. De Winsumers blijven met 4 punten uit 7 wedstrijden in de onderste regionen van de Topklasse bivakkeren. 
Verslag van Kornelis Prins 
Cookieinstellingen