Het Blauwe Uur met ‘Europeana’ in ’t Waarhuis

Foto: Het blauwe uur

ADUARDERZIJL – De formatie ‘Het Blauwe Uur, komt op zondag 15 oktober naar ’t Waarhuis met een muzikaal Nederlands poëtisch programma, dat om 15.00 uur begint. Op de agenda staat niet alleen eigen werk, maar ook bewerkte covers uit Europa. Het gaat daarbij om Franse chansons, Griekse rebetika, Hollandse schlagers en gipsy uit Roemenië en de Balkan, met recht ‘Europeana’.

De driemansformatie bestaat uit Tim Meeuws, Conny Essbach en Ron Glasbeek.

Tim Meeuws zingt niet alleen, maar staat ook voor de teksten. Hij was jaren actief als zanger en acteur bij de Rocktheatergroep ‘Werk in Uitvoering’. In het begin van de 90-er jaren van de vorige eeuw ging hij op de Griekse toer als zanger van het Trio Ano Kato en de eigen band Nomades.

Conny Essbach , die niet allen zingt, maar ook accordeeon en klarinet speelt, studeerde accordeon aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Ze speelt o.a. Bij Tébalfolk, het Balfolkcafé Groningen en draaide mee in de theaterproductie  ‘Hoes en Heerd’ van Stichting Peerd.

Ron Glasbeek (zanger en specialist op snaarinstrumenten) trad in de 70-er jaren Folk, samen met Harry Jekkers en met Harry Niehof in de folkrockband ‘Rave-on’ op. Van 2001 tot 2010 speelde hij contrabas bij Los Bomberos. In die tijd werden er twee cd’s opgenomen. Momenteel is hij vaak te vinden in de orkestbak van diverse theaterproducties.

Reserveren voor dit concert kan digitaal: [email protected] of telefonisch: 0594 621884. de toegangsprijs bedraagt euro 15,00. Dat is inclusief koffie/thee en wat lekkers bij binnenkomst.

 

Het Blauwe Uur is de benaming van het verschijnsel dat onder bepaalde omstandigheden optreedt ’s morgens voor zonsopkomst en ’s avonds na zonsondergang, waarbij lucht en omgeving blauw kleuren. Het verschijnsel duurt zo’n tien minuten.

Cookieinstellingen