Steernvanger naar Andledon

Foto: Steernvanger

DEN ANDEL – Komende vrijdagavond (2 oktober) wordt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel opgetreden door Steernvanger. Met hun poëtische, Groningstalige teksten neemt de Groninger indiefolk band het publiek op aanstekelijke wijze mee in muzikale vondsten en verhalen, die teruggaan naar hun Grunneger roots: hun woddels.

Steernvanger (‘Sterrenvanger’) bestaat uit Dion Bouwes (zang, gitaar), Dennis Krottje (gitaar), Bjorn Nuninga (bas), Marco Veldman (mondharmonica, zang) en Matthijs Vogt (drums, zang). In 2017 en 2018 won de voorloper van Steernvanger het Grunneger Laidjes Festival met o.a. ‘Duuster’, een van de meest gedraaide Groninger singles van dat jaar (RTV Noord top 3). Ook verscheen ‘De moat is vol’, een protestlied over de Groninger aardbevingen. Dit nummer eindigde nipt op een tweede plaats bij de verkiezing Beste Groningstalige Song van 2017.

Meer recent verdient hun nieuwste single vermelding: ‘Mooie dag’, verschenen in juli 2020. Deze vrolijke zomerhit is uitgebracht met een clip waarin de stad Groningen prachtig in beeld komt. Naast de vele positieve reacties over het nummer is de clip inmiddels ook al meer dan 60.000 keer bekeken op Facebook. Het nummer staat momenteel op 1 in de Noord 9, de hitlijst van RTV Noord en hij scoort bijzonder genoeg goed op de Belgische radiozender jouwradio.be. Vorig jaar was ‘Alle beren aan de kaant’ de zomersingle en het jaar daarvoor was ‘De wereld in mien kop’ eveneens  een regelrechte zomerhit: dit nummer werd Superster op RTV Oost en stond bijna 5 maanden in de Noord 9, met een tweede plaats in de top 25 van 2018. Steernvanger is inmiddels 2 keer genomineerd voor de Bosklopper Bokaal (het beste Groningstalige nummer van het jaar).

Steernvanger trad onder meer op tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS), Bevrijdingsfestival Groningen, Festival Hongerige Wolf, Drents Liedtiesfestival, Art Carnivale, Rumbling Earth Festival, Taribush Kuna, Meulnpop, Martiniplaza (EchtErik Festival), Theater vanBeresteyn, Ede Staal Muziekfestival, Simplon en VanSlag. Daarnaast is het een graag geziene band in de provincies Groningen en Drenthe, op kleinere (Andledon) én grotere podia (Noorderzon).

Het optreden van Steernvanger start aanstaande vrijdagavond om 20.30 uur (20.00 deur open) en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Het optreden is niet gratis. Gasten dienen van te voren een kaartje te reserveren via [email protected].

Cookieinstellingen