100 Passage- vrouwen wandelen en bezoeken Winsum

Vrijdagmiddag trok een kleurig lint van wandelende dames door het centrum van Winsum. Op de Boog werd even genoten van een kijkje over het Winsumerdiep en de oude gebouwen er omheen. De wandeling werd voortgezet langs het kabbelende water in de richting van camping Marenland.
De laatste wandelaar was Kunnie Wieringa. Ze vertelde dat er ongeveer 100 dames een wandeling om en door Winsum hadden gemaakt en nu gingen lunchen bij de camping.
Op de camping een dundoek met de tekst ‘Passage‘.
Ans van Ingen en Annie Koenes geven uitleg: “Wij zijn bestuursleden van Passage Winsum en Omstreken en hebben deze dag georganiseerd. Passage is een vrouwenorganisatie met als Mission Statement.”
Passage biedt haar leden:
Ontwikkeling : lezingen, studiedagen, cursussen, trainingen, gespreks – en leeskringen.
Ontmoeting : ontmoetingsdagen, hobby – en sportbeoefening, culturele uitstapjes, excursies, bezinningsdagen.
Ondersteuning : ledenblad, contributiefonds, projectiemateriaal op het gebied van maatschappelijke ontwikkelingen, kunst, cultuur, geloof en duurzame ontwikkelingssamenwerking.

Van Ingen en Koenes: “Op deze, door Passage Winsum en omstreken, georganiseerde dag zijn ongeveer 100 vrouwen uit de hele provincie afgekomen, allemaal 

Passage- leden.
Peter Dijkstra, pelgrim, is samen met een collega, als gids meegeweest en heeft bijzonder interessante dingen verteld over ons mooie dorp.
We bezochten de Obergumerkerk, Torenkerk, de synagoge, het oude kerkhof op Bellingeweer.
Er was een prachtig stiltemoment in de Appelhof bij Oldenzijl. Daar werd ook een gedicht voorgedragen. We kunnen nu al terugkijken op een zeer geslaagde dag. Er is na het eten nog een lezing over Winsum.
Meer info over Passage Vrouwen, klik hier
Meer over Stichting Spig (Pelgrimstochten in Groningen), klik hier
Cookieinstellingen