Prinses uh.., wethouder uh.. locoburgemeester leest voor in Kantens

KANTENS – In het kader van Oktobermaand Kindermaand was Kristel Rutgers afgelopen woensdag op bezoek bij obs Klinkenborg in Kantens. Een beetje verwarrend voor de kinderen was het wel: Kristel was aangekondigd als wethouder, kwam als een soort Prinses, met echte Prinsessenkleren, en bleek de locoburgemeester van gemeente Het Hogeland te zijn.

Na een rondleiding door de knusse school door locatiemanager Anne Praktiek legde Kristel eerst aan de kinderen uit waarom ze zo’n mooie ambtsketen om had. De kinderen raakten niet meer onder de indruk, maar vonden de uitleg erg interessant. Na een aantal vragen te hebben beantwoord las de locoburgemeester een tekst voor die minder boeiend leek. De eerste pagina ging nog, maar aan de op hun stoel draaiende en rondkijkende kinderen was te merken dat ze het verhaal niet echt boeiend vonden.

Kristel is naast Prinses, wethouder en locoburgemeester ook moeder van vier kinderen en dat kwam haar woensdag goed van pas. Tussen de regels door kwamen de dierendag, de zwemlessen in Pieterburen, het zeeaquarium (met grote krabben) en allerlei andere doodgewone wetenswaardigheidjes aan bod. Toen het verhaal zich verder ontvouwde en er ‘poep’ en ‘poepen’ in voor kwamen keerde de interesse weer terug en werd het toch een heel gezellig samenzijn.

 

Leuke school trouwens, de Klinkenborg. De Kapstok regels: We zullen goed voor de spullen zorgen, dan zijn ze weer  te gebruiken morgen.’Voor groot en klein zullen we aardig zijn.De school is van binnen een wandelgebied en buiten lekker niet.’ passen helemaal bij het dorpse karakter en de ontspannen sfeer.

Na een uitgebreid applaus van de kinderen en een klassikaal: ‘Dank je wel’ ging de ambtsketen weer in het opbergzakje en verliet de wethouder zwaaiend het schooltje.

Reacties