Sira Engel uit Adorp tweevoudig Nederlands Kampioen luchtbuks

Afgelopen zondag is Sira Engel (16) uit Adorp dubbel Nederlands kampioen in de schietsport geworden bij de junioren-B op 2 verschillende disciplines; te weten: luchtgeweer 3 houdingen en luchtgeweer liggend.

Bij de discipline luchtgeweer 3 houdingen moet men 20 schoten in knielende houding doen, 20 schoten liggend en 20 schoten staand. Bij de discipline luchtgeweer liggend moet men 40 schoten lossen.  

Sira Engel

Het Nederlands Kampioenschap werd  georganiseerd in Hoogeveen tijdens 2 weekenden, wat het voor de deelnemers én ouders ontzetten spannend maakte.  Sira is er in geslaagd om bij beide disciplines een nieuw  Nederlands  record neer te zetten. 

Sira

Sira is al 4 jaar actief in de schietsport en  lid van SV Martini in Groningen. Ze is nu ook onderdeel van het talenten team Regio Noord. 

WinsumNieuws probeerde contact te zoeken met de kersverse tweevoudig Nederlands kampioen, maar Sira was aan het werk en ging vandaaruit direct door naar de training, zo liet moeder Miep weten. Jammer, maar WinsumNieuws zal in oktober Sira volgen bij een training en daarbij een interview afnemen. Want we willen nu allemaal natuurlijk weten wie Sira is, hoe het allemaal is begonnen en wat zij ervoor heeft moeten doen om met 16 jaar de beste ‘schutter’ van Nederland te kunnen zijn. In twee disciplines en met twee nieuwe Nederlandse records.

WinsumNieuws feliciteert ‘Gouden’ Sira twee keer en ziet uit naar een ontmoeting met het schiettalent uit Adorp.

 

Cookieinstellingen